Muzička škola Prnjavor: Specijalna nagrada za Aleksandru, Nikolinu, Katarinu, Isidoru i Jovanu

Na internacionalnom takmičenju i festivalu “Karneval Brazil” u Rio de Žaneiru koje je održano 01.06.2021. učenice 3. razreda srednje muzičke škole Aleksandra Blagojević, Nikolina Čolić, Katarina Moravac, Isidora Gojković i Jovana Miljković osvojile su SPECIJALNU nagradu.

Učešće su uzele i na internacionalnom takmičenju muzike i umjetnosti “Le ciel de Cannes” koje se održalo u Kanu (Francuska)i osvojile PRVU nagradu.

Učenice su u okviru slobodnih aktivnosti na časovima odjeljenjske zajednice zajedno sa razrednicom Tinom Dabić, pripremale repertoar koji obuhvata tradicionalne narodne pjesme. Pored takmičenja, njihov nastup je i prijava za dodatnu edukaciju iz oblasti Folkoristike.

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u svrhu realizacije ciljeva Naučno-obrazovno-kulturnog centra „Vuk Karadžić“ organizuje radionice i predavanja ovo ljeto u Tršiću (Srbija).

Nadamo se da će naše učenice proširiti svoje znanje, razmijeniti iskustva i predstaviti sebe, našu školu i opštinu Prnjavor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*