Muzička škola “Konstantin Babić” koncertom obilježila Dan škole

Učenici Muzičke škole “Konstantin Babić” u Prnjavoru večeras su održali koncert povodom Dana škole na kojem su predstavili rad u proteklih godinu dana.

Koncertu je prisustvovala i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Nataša Cvijanović, koja je istakla da je posebno interesantno što ovu školu pohađa veliki broj učenika, među kojima su i đaci iz susjednih mjesta.

“Oko 200 učenika u osnovnoj i 30 u srednjoj školi govori koliko su prosvjetni radnici posvećeni radu sa mladima, ali i koliko su građani zainteresovani da njihova djeca pohađaju Muzičku školu. Ovaj vid obrazovanja nije obavezan, ali je značajna i važna nadogradnja”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Vršilac dužnosti direktora Muzičke škole Tina Raković rekla je da je koncert povodom Dana škole jedan od najsvečaniji, kojim se ujedno obilježava i rođenje srpskog kompozitora čije ime škola nosi.

“Drago nam je da su naši mladi talenti prepoznati gdje god nastupaju. Publika je večeras mogla čuti neke od učenika koji su ranije dobili priznanja”, rekla je Rakovićeva.

Jedan od učesnika bio je i đak trećeg razreda srednje Muzičke škole Smajo Delić, koji svira tri instrumenta – klavir, gitaru i harmoniku.

“Sa muzikom nisam imao velikog iskustva ranije. Unazad tri godine zahvaljujući našim profesorima ozbiljno se pripremamo, učestvujemo na raznim koncertima, mislim da možemo još dosta postići”, naveo je Delić.

Povodom Dana škole uručena su priznanja učenicima i profesorima koji su ostvarili posebne rezultate na kraju prošle školske godine, kao i zahvalnice načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu, Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske i Muzičkom pedagoškom zavodu za podršku koju pružaju radu i djelovanju Muzičke škole.

Tamara Stojanović / Glas Srpske / Foto K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*