“Motajica kup” prvi pikado turnir za slijepe i slabovide osobe

Opština Prnjavor 24. marta proslavlja dan opštine. Tim povodom organizovan je niz manifestacija, a program obilježavanja počeo je prvim pikado turnirom za slijepe i slabovide osobe “Motajica kup”.

Govorni pikado daje zvučnu informaciju o rundama i poenima, a članovi prnjavorskog Udruženja slijepih dokazali da i slabovide osobe mogu aktivno učestvovati u sportskom životu.

Kažu, cilj im je da se putem ovakvih manifestacija međusobno povezuju, napreduju i socijalizuju.

“Ovo je prva godina u kojoj organizujemo Motajica kup, a mislim da smo iako smo novi u ovom sportu, uspjeli da povežemo još nekoliko organizacija kako bi ovo takmičenje dobilo na značaju. Učešće su uzeli predstavnici još jednog prnjavorskog pikado kluba, predstavnici lokalnih vlasti i udruženja “Neven”. Nadamo se da će ovaj turnir, koji smo simbolično pokrenuli u martu tokom obilježavanja Dana opštine Prnjavor, narednih godina postati još bolji i okupiti veliki broj učesnika”, kaže predsjednik Opštinske organizacije slijepih i slabovidih osoba Goran Vasić.

Otvaranju turnira pored organizatora, prisustvovao je i odbornik u Skupštini opštine Prnjavor Nebojša Todić. Kaže, ova lokalna zajednica aktivno pomaže rad Organizacije slijepih i slabovidih osoba.

“Moram priznati da mi je čast što sam danas ovdje, riječ je o jednoj organizaciji koja vodi računa o svojim članovima. Svakako da pored svih prava koje ostvaruju članstvom u ovom udruženju, postoji i ova takmičarska strana gdje se na neki način družeći sve poteškoće lakše prebrode”, ističe Todić.

Iz rukovodstva organizacije kažu podrška opštine od izuzetnog je značaja za rad udruženja. Ističu, konačno imaju priliku da borave i organizuju druženja u novim prostorijima koje im je dodijelila lokalna zajednica.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*