Moleban povodom početka nove školske godine

U četvrtak 14. septembra 2023. godine, na početku Nove crkvene godine, u hramu Svetog velikomuč. Georgija odslužen je moleban povodom početka nove školske godine. Molitvi su prisustvovali direktori i predstavnici nastavnika, vjeroučitelja, učenika škola OŠ “Branko Ćopić”, CSŠ “Ivo Andrić”, Gimnazije Prnjavor, vaspitača i vaspitanika ustanove Klub za djecu “Pčelica” iz Prnjavora.

Bogolsuženje je predvodio starješina hrama protojerej-stavrofor Duško Drinić, uz sasluženje protonamjesnika Radislava Nunića, protonamjesnika Radislava Petrovića, jereja Milorada Đukića i jereja Milana Bezera. Za pjevnicom su pojali vjeroučitelji Milan Šućur i Bogoljub Topić.

Nakon molebna u hramu prigodnom besjedom obratio se protojerej-stavrofor Duško Drinić. U svojoj besjedi, između ostalog, govorio je o značaju vjere u obrazovanju i vaspitanju mladih, kao i o važnosti poštovanja učitelja, nastavnika i profesora, koji ulažu veliki trud da učenicima prenesu znanje, koje im je neophodno za njihov budući život. Na kraju je poželio blagosloven i uspješan rad u novoj školskoj godini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*