Mogućnost bratimljenja: Delegacija iz Sremskih Karlovaca u posjeti Prnjavoru

Delegacija opštine Sremski Karlovci iz Srbije boravila je u posjeti opštini Prnjavor. Bilo je razgovora o razmjeni pozitivnih primjera iz prakse lokalnih zajednica i mogućnosti uspostavljanja saradnje između opštine Sremski Karlovci i opštine Prnjavor.

Prvi put sa ove strane Drine, kao lokalna samouprava, delegacija opštine Sremski Karlovci došla je u posjetu bratskom narodu iz Republike Srpske, tačnije u Prnjavor. Ove dvije opštine imaju dosta sličnosti, multietične su i žive u suživotu sa ostalim narodima.

“Ovo je prva posjeta i nadamo se da neće biti posljednja. Nadam se da ćemo ovom posjetom, početi jednu ekspanziju kada su u pitanju dvije opštine, a na kraju volio bih i da se to kruniše nekim bratimljenjem. Biće mi zadovoljstvo da ovako sada javno pozovem predstavnike opštine Prnjavor da dođu kod nas u Karlovce i da im pokažemo čime mi raspolažemo. Naravno da je opština Prnjavor trenutno razvijenija, što smo imali priliku da čujemo iz izlaganja gospodina načelnika. Naša opština je po pitanju toga nešto malo slabija, pogotovo kada su u pitanju privreda i privredni ambijenti, ali u bliskoj budućnosti, s’ obzirom da je izglasan Zakon o Sremskim Karlovcima na republičkoj skupštini, nadamo se da ćemo vas u i dostići”, rekao je predsjednik Skupštine opštine Sremski Karlovci Boban Petković.

Bilo je riječi o mogućnosti uspostavljanja saradnje između ove dvije lokalne zajednice u nekom narednom periodu.

“Zadovoljstvo je što je ovo opština iz naše bratske Republike Srbije i nadam se da će ovaj danas, prvi sastanak u budućnosti rezultirati još brojnijim sastancima i različitim oblicima saradnje u oblasti društvenog i privrednog života u kojima će biti uspostavljena ta saradnja”, rekao je predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić.

Osim Petkovića, u Prnjavor su iz Sremskih Karlovaca došli član opštinskog vijeća Sunčica Milinović i direktor Komunalnog preduzeća Radoslav Janković. Ugostili su ih, osim načelnika opštine i predsjednika lokalnog parlamenta, direktor Komunalnog preduzeća „Park“ Dragana Nježić i potpredsjednik Skupštine Prnjavor Nebojša Todić.

TV K3 / Foto: Aleksandar Atić

1 Comment

  1. Zar Prnjavor nije bratski grad opstine Sarajevo Centar?
    Cini mi se da je nedavno to bilo.
    Cemu novo bratimljenje kad se ni vec sklopljena neodrzavaju kako treba?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*