Mladi SDS Prnjavor: Poruka načelniku opštine Prnjavor povodom izjave za Dan Republike Srpske

Da ne bi kvarili praznično raspoloženje i da nas ne bi etiketirali da smo neki koji predstavljaju opoziciju samoj Republici Srpskoj, oglašavamo se danas, a povodom izjave načelnika opštine Prnjavor o Danu Republike Srpske. On je i ove godine protekao u “bildanju” patriotizma i lekcijama kojim su nas mnogi obasipali svojim (ne)znanjem.

Načelnik je u svom obraćanju, između ostalog, rekao da je Republika Srpska nastala u ratu, odnosno tokom ratnih dejstava.

Elem, za one koji ne znaju, Dan republike je 9. januar, a obilježava se u čast donošenja Deklaracije o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine, koja će kasnije ustavnim amandmanima prerasti u Republiku Srpsku. Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je ta deklaracija izglasana održana je 9. januara 1992. godine. Za početak ratnih dejstava zvanično se uzima 5. april, iako su do tada pale mnoge žrtve srpske nacionalnosti, ali to je svakako poslije gore pomenutog 9. januara. Republika Srpska je nastala u miru, odbranjena je u ratu, što je dovelo do međunarodnog priznanja.

Načelniče, ovo što ste vi izgovorili prvo dokazuje slabo poznavanje materije i istorije naše republike. Drugo, baš to žele da čuju oni koji rade na nestanku Republike Srpske, i koji je svakodnevno napadaju. Vaš stav i razmišljanje se poklapa sa njihovim.

Čovjek se uči dok je živ. Valjda ćete i vi iz ovog izvući neku pouku. A teško je i zamisliti šta bi bilo da ste zauzeli neku od najviših državnih funkcija na šta ste pretendovali u prethodnom periodu, jer je takav lapsus nedopustiv!

2 Comments

  1. Dragi moji prijatelji samo “udarajte” na Dodika i na njegov SNSD pa se vidimo u potpuno jedinstvenoj BiH jednog dana svi srećni,zadovoljni i puni para. Vaš Prijatelj Bakir…………

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*