Mladi Romi u posjeti socijalno ugroženim porodicima

Foto: SRNA

Udruženje „Romska djevojka – Romani ćej“ iz Prnjavora kao dio pokreta „Vrijedni pažnje“ obilježava danas Međunarodni dan volontera aktivnostima usmjerenim na posjete i druženje sa najosjetljivijim kategorijama stanovništva.

Medijator ovog pokreta u Prnjavoru Dajana Mirković u izjavi Srni rekla je da će danas mladi volonteri posjetiti dvije porodice koje žive u seoskom području opštine Prnjavor i tri romske porodice u Vukosavlju.

„ Кoristimo priliku da promovišući volonterizam nekim od porodica u lošijem materijalnom položaju uz mali znak pažnje učinimo dan ljepšim i lakšim. Na ovaj način upućujemo i poruku koju nose mladi iz našeg pokreta da smo svi vrijedni pažnje“ , kaže Mirkovićeva.

Romski volonteri su na štandu u glavnoj ulici, obilježavajući Dan volontera, dijelili sugrađanima kolačiće sa motivacionim porukama.

Pokret „Vrijedni pažnje“ danas će organizovati obilježavanje Dana volontera i u opštinama Кneževo, Кotor Varoš, Petrovo, Pale, Banovići, Doboj Istok, Ilijaš, Кalesija, Кakanj, Lukavac, Sapna i Sarajevo.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*