Mladi poljoprivrednik Branko Čolić -Planiram ostati na selu

Poljoprivrednik iz Donje Ilove, Branko Čolić (29), jedan je od najmlađih domaćina sa područja opštine Prnjavor koji ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Ovaj svestrani poljoprivrednik godinama se bavi ovčarstvom, a na parceli od pet dunuma zasadio je i lješnik. Plantažu će, kaže, proširivati na 12 dunuma.

“Registrovao sam poljoprivredno gazdinstvo i planiram da povećam obim proizvodnje, jer smatram da se može lijepo živjeti na ovim prostorima i ne planiram da idem u inostranstvo da radim” ističe Čolić.

Sa roditeljima stiže obavljati sve poljoprivredne sezonske radove , a raspolaže i sa mehanizacijom koja mu je potrebna da na vrijeme obavi sjetvu.

Čolić je jedan od rijetkih mladih ljudi koji svoju budućnost vide na selu, iako smo svjedoci da je njihov odlazak sa seoskih domaćinstava sve više prisutan. M. Popadić /Radio Prnjavor/

10 Comments

    • Pa eto zvacu te kada se budu sisale ovce da me podrzis.Ja cu da drzim a ti sisaj.Pa ako pred izbore bude satora i dobro se zaradi ti ces imati duplu porciju pecenja sve na racun stranke.

  1. jesi li član naše stranke ……..ako nisi javi mi se stranka ima ozbiljne poslove sa tobom……pratimo te

  2. Bravo momče, ne gledaj na ove psihopate što samo hejtuju i vide crno, ne bio im crn život!

    Puno sreće, vrijedan čovjek će uvijek postići ono što želi!

  3. neka ga roditelji i familija odmah uhvate i neka ga vode negdje da mu saliju stravu da dodje do sebe pa da pakuje kofere i da se hvata njemacke….jer ocigledno da je “opsjednut” steta sto janjetovic ne ordinira vise

    • Aktifit, vodi svoju brigu. Možda ti je nos podugačak pa ga miješaš svuda. A možda i nešto načuješ pa proradi zemljačka pogan u tebi. Ako imaš pitanja lično pitaj momka. Ovako pod nekim lažnim imenom pod reba da zavlačiš nemaš potrebe. Nije bolest sve što boli.

  4. Морална подршка овом младом човјеку и свим младим људима који имају визију своје будућности, коју ће градити властитим радом и памети. Живио домаћине.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*