Mlade rukometne nade u Prnjavoru

I ove godine u organizaciji RK „Sloga“ će biti organizovan međunarodni rukomenti turnir. Biće ovo drugi po redu turnir koji se održava u čast Miroslava Mikerevića.

Miroslav Mikerević je bio jedan od najvećih rukometnih entuzijasta na ovim prostorima, zahvaljujući njemu u Prnjavoru se i danas igra rukomet. Pored ljubavi prema rukometu Mikerević će ostati upamćen i kao odlikovani borac vojske RS-a, jer je aprila 1992. godine spasio 38 svojih saboraca, bez upotrebe sile, metka i bez ijedne žrtve. Kroz život je uspjevao ostvariti mnoge sportske podvige i pobjede, i bio je neko ko nikada nije prihvatao poraz. Ipak Mika je svoju najvažniju bitku, bitku za život izgubio 19.01.2015.

-Nadam se da će uprkos teškoj situaciji, i teškim uslovima za organizovanje turnira, sve proteći u najboljem redu. Premda smo imali u planu da organizujemo dvodnevni turnir, nažalost nedostatk novčanih sredstava nas je primorao da turnir organizujemo samo jedan dan. Iako je ovo tek drugi po redu memorijalni turnir, ove godine imamo 25 prijavljenih ekipa. Neke od prijavljenih ekipa su: Škola rukometa Banja Luka, RK Kozarska Dubica, RK Tuzla, RK Krivaja, RK Sloga Doboj, RK Derventa itd. Nadamo se da će lokalna zajednica prepoznati ovu rukometnu manifestaciju, i da će pružiti svoju podršku da započetu tradiciju organizujemo na najbolji način kako sada tako i u budućnosti poručuje trener RK Sloga Prnjavor Mile Šljivić.

Drugi memorijalni turnir „Mika 2016“ ove godine se igra u dvije starosne kategorije, dječaci rođeni 2004. i 2005. godine koji će se takmičiti u velikom rukometu, i dječaci rođeni 2006. i mlađi koji će se takmičiti u mini rukometu. Utakmice mini rukometa će se igrati u sali OŠ „Nikola Tesla“, dok će se utakmice velikoga rukometa igrati u SD „Sloga“. Turnir se igra u subotu petoga marta.

Iz rukometnoga kluba Sloga pozivaju sve privrednike i ljude dobre volje da pomognu organizaciju ovoga turnira, ali i sve ostale da svojim prisustvom uveličaju ovu rukometnu manifestaciju, koja će na jednom mjestu okupiti brojne mlade nade rukometa . Biće ovo dobra prilika svim zaljubljenicima u rukomet da uživaju u rukometnim bravurama mladih rukometaša. Osvajač prvoga memorijalnoga turnira je ekipa RK Kotor Varoš koja će i ove godine nastupati i pokušati da odbrani titulu pobjednika.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*