Mještani Potočana traže petlju na „9. januar“

Mještani Potočana kod Prnjavora i okolnih mjesnih zajednica, traže da im se izgradi petelja na atuoputu “9. januar” u mjestu Kojin Han.

z Inicijativnog odbora za izgradnju petlje Kojin Han, ističu kako su svoj zahtjev već uputili lokalnoj upravi, predsjednici, resornom minsitarstvu, kao i drugim nadležnim institucijama.

Mirosalv Popadić član Odbora, rekao je kako su dostavili i potpise 2085 građana, koji podržavaju ovu inicijativu.

Podsjećamo, Prnjavor ima petlju za autoput „9. januar“ na Vijaci, te na granici sa opštinom Laktaši u mjestu Drugovići.

TV K3

2 Comments

  1. Pa da su pametni bili , bili bi tu izlaz napravili cim je autoput pravljen . Isto tako bilo bi logicno da ulaz-izlaz bio i pre Prnjavora iduci iz Banjaluke. Vreme je novac i niko nema vremena da se voza bezveze…..

    • Ja zivim u dijaspori i kao prvo jedan od rijetkih koji prvo nisam podrzao izgradnju autoputa.Mozete me sada da osudjujete ali ja samo iznosim svoje misljenje a moje misljenje ne ugrozava niti utice na sve sto se dole radi.Ovi u dijaspori to podrzavaju pa me osudjuju jer oni gledaju sebe. Ja mislim da bi bolje bilo za nas narod koji zivi dole 365 dana da se lokalni putevi urade dobro.Ono sto je uradjeno za narod koji zive dole je uradjeno toliko lose mislim na put Kojin Han-Kokori pa Kojin Han-Orasje pa put kroz Vijacane Sarince da ne spominjem one dionice gdje je jos makadam.Ono sto je asfaltirano mora se konstantno da rekonstruisu a i to se radi samo pred izbore i po kilometar ili pak par stotina metara.Licno sam bio prisutan kada se aktivisti Snsd organizuju u pripremi za asfaltiranje jedne dionice puta.Kada sam vidio da je to samo mazanje ociju okrenuo sam glavu pogotovo kada je jedan aktivista meni poceo da pametuje i osudjuje kako narod nece nista da pomaze.Kada sam vidio kako se radi nisam bio spreman ni jedan euro da dam.Da se to radilo dobro dao bih 500 eura iako ta dionica ne vodi prema mom ognjistu ali je u mojoj blizini i imam nesto familije.Nakon mozda godinu ili dvije ta dionica je devastirana da je potrebno 90%da se rekonstruise.Kasnije mi jedan dobar prijatelj kaze da bi dionicu od nekih 800 metara koji ide prema mojoj kuci moglo da se asfaltira ako bi mi skupili 20 hiljada maraka.Rekao sam ni marku ne dajem ako se ovako radi ali ako se radi dobro i kvalitetno onda nije problem da dam ni 1000 ili 2000 i vise eura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*