MIZ Prnjavor: Uručena novčana donacija i bajramski paketići Udruženju “Neven”

Prnjavorskom Udruženju roditelja djece sa poteškoćama u fizičkom i psihičkom razvoju “Neven” danas je uručena novčana donacija Ureda za društevenu brigu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini u iznosu od 500 KM, a štićenicima ovog udruženja i prigodni bajramski paketići, koje je putem Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Prnjavor donirao Senad Zejnić.

Glavni imam MIZ Prnjavor Fikret-ef. Čelenka istakao je da je današnja posjeta Udruženju “Neven” Prnjavor tradicionalna obaveza i adet koju Medžlis Prnjavor realizuje već godinama.

– S ovom, današnjom posjetom, mi samo nastavljamo našu dosadašnju dobru saradnju u skladu sa našim mogućnostima. Prošle godine smo kazali da se snaga jednog društva ogleda spram njegovog odnosa prema najslabijim članovima tog društva. Ovom posjetom i podrškom želimo im pomoći i jednim dijelom olakšati i uljepšati kako njihov boravak, tako i njihov život na ovom svijetu – kazao je efendija Čelenka.

On je dodao da će Medžlis Prnjavor i u budućnosti biti na raspolaganju i pomagati Udruženju “Neven” shodno svojim mogućnostima.

Asistent u Dnevnom centru “Neven” Prnjavor Boško Bijelonić iskazao je svoju zahvalnost za posjetu i pruženu podršku.

– Iskreno zahvaljujem što svake godine, i to u više navrata, dolazite i obilazite naš Dnevni centar. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim Rijasetu Islamske zajednice u BiH i Medžlisu Islamske zajednice Prnjavor – rekao je Bijelonić.

On je čestitao i predstojeći Bajram svim pripadnicima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Osim glavnog imama Fikret-ef. Čelenke, Dnevni centar “Neven” posjetio je i imam Admir-ef. Džaja.

(Adnan Selimović/Preporod.info)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*