Ministarstvo osudilo “pjena parti na Ukrini”: Inspektorat da istraži slučaj

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske najoštrije osuđuje upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a što je zabilježeno proteklog vikenda na rijeci Ukrini od strane neodgovornih pojedinaca.

Ministarstvo je zatražilo od Inspektorata Republike Srpske da se istraži i ispita ovaj slučaj, koji je privukao i pažnju medija, a u kojem je na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrđeno da je pjena koja je korištena u rijeci Ukrini nastala iz topa za generator pjene.

„Vode Srpske“ su već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu.

Upotreba hemikalija pogubna je za biljni i životinjski svijet rijeka, a posebno je specifično što se to dogodilo na rijeci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu „cvjetanja rijeke“, odnosno „ukrinskom vodenom cvijetu“, koje izaziva jedna vrsta bijelog leptira.

Neshvatljivo je i nedopustivo da se u svrhu zabave u rijeku ispuštaju hemikalije, a Ministarstvo će do kraja insistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja rijeka.

14 Comments

 1. Pitam se, zašto to Ministarstvo ništa nije poduzelo niti će poduzeti kada Ukrina požuti od otrova koje ispuštaju termoelektrana i rudnik u Stanarima?!

 2. Neka ovako provocira Šefa Bakira ako smije! hehehe udavio se on u toj pjeni.

 3. Na ovoj stani Srbi ako su, podržavaju da svaki Srbin treba da od svoje plate i penzije isplaćuje odštetu za nekakav genocid nad nekakvim bosnjacim, to su riječi poludjelog ex ministra na slici , izvinjavanje muslimanima za nekakav genocid podrazumijeva i isplatu. Mektić da bi spasao svoje dpe uvlači u igru sav narod, Šteta je što nema još suda za državne izdajnike. Od nekadašnjeg pšolicijac do najvećeg hodže tako bi glasio naslov životnog puta dotičnog Dragana. Bez diplome primao platu i prima je i dalje na osnovu škole koje nema. Ali je se za to odužio Bakiru!

 4. @Srbo
  Više ti pristaje Muslo jer govoriš misliš isto kao i Bakir ili bilo koji muslo, svi ste isti postali! Za takve je najbolje da sve stane u RS , da RS propadne, da ne postoji i sl. Isti ste kao Šef vam Bakir!

  • Okreni nik(666) e to je crvena sekta kojoj ti pripadaš,
   LEMI I BAKIR KAFANA barka sarajevo
   Sve jasno ko dan ko radi izdaju

   • @Srbo
    Pa sve sami zeleni SDS i PDP, kao da vas Bakir non stop rađa na zadnjicu.

 5. Ovo je urađeno namjerno hemijskim sredstvima da se Muslimanski Mekta kako mu tepaju ,malo promoviše…..Ovo nije nikakvo cvjetanje Ukrine jer ono kad bude je potpuno drugačije. Ovo je iz glave muslimana Mektića! SDS i PDP moraju na svaki način Bakiru udovoljiti što god mogu i koliko isti mogu jer inače prijeti im robija!!!

 6. Bas ste zabavni… Bilo bi bas lepo videti odnosno procitati rezultat svega ??????

 7. Ažurni su nema šta , kad će termoelektrana doći na red ????
  Ko ih ne zna skupo bi ih platio

  • @Indistri
   Patak te tvoj a kad se uvedu mjere jaučete na sav glas jer ste zatvoreni, onemogućeno vam je kretanje itd Takvim nema pomoći koji su kao ti!

 8. Nemoj te se samo vi javljati, gdje ste bili kad je Mg izvozio šljunak iz ukrine, sad se javljate kad je ovaj konj napravio parti i zagadio Ukrinu. Kad budete radili svoj posao onda se javite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*