Ministar Klokić se oglasio o trošenju budžetskog novca u ženinom restoranu

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić ne vidi ništa sporno u činjenici što budžetski novac troši u restoranu svoje supruge u Prnjavoru.

Podsjećamo, Klokić je najviše novca za reprezentaciju u prošloj godini potrošio u cafe – restoranu “Havana”, kojim upravlja preduzeće “Varadero”, a čiji je suvlasnik Biljana Cvijanović Klokić.

“Varadero” je u prošloj godini ministarstvu fakturisao 13 računa, sa iznosima između 35 i 480 maraka, ukupne vrijednosti 2.431,27 KM.

Iz njegove službe za odnose s javnošću kažu da treba imati u vidu činjenicu da ministar stanuje u Prnjavoru, kao i da radi prekovremeno.

“S obzirom na to da nosiocima važnih funkcija radne aktivnosti ne prestaju sa završetkom radnog vremena propisanog za državne službenike, veoma često se dešava da određeni radni sastanci budu održani i u mjestu stanovanja ministra, izvan radnog vremena i tokom vikenda”, kazali su u ovom ministarstvu.

Dodaju da treba imati u vidu da izbor mjesta sastanka zavisi od osjetljivosti tema o kojima se razgovara na hitnim sastancima izvan kabineta ministra.

“Tako je, na primjer, dio reprezentacije ministarstva, a koja je predmet vašeg interesovanja, potrošen tokom sastanaka sa potencijalnim investitorima koji planiraju da ulažu u Prnjavor”, zaključuju oni.

Kažu i da razumiju interesovanje javnosti po ovom pitanju, ali naglašavaju da je sve urađeno u skladu sa zakonima i propisima.

Podsjećamo, restoran “Havana” je otvoren prošle godine. U decembru su ga posjetili inspektori Poreske uprave koji su zbog neizdavanja fiskalnih računa izrekli kaznu od 10.000 maraka.

Capital.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*