MILE JE ZAPALIO ŠIKARU I UMRO: Izdalo ga srce dok je gasio vatru nadomak kuće

Foto: N. Đurić

U PRNjAVORU je sahranjen 79-godišnji Mile Koruga, koji je izgubio život pod nesvakidašnjim okolnostima – gaseći vatrom zahvaćeno šiblje koje je sam zapalio nadomak svoje kuće u Babanovcima, kod Prnjavora.

– Vatra je počela da se širi, a Mile je uspeo samo da u šikaru koja se pretvarala u buktinju saspe kantu vode i potom, naočigled dvojice komšija koji su mu pomagali u gašenju, bespomoćno sruši. Planulo šiblje, koje je od kuće delio samo put, bilo je udaljeno svega desetak metara. Da li toplotni talas, preveliko uzbuđenje zbog opasnosti da vatra zahvati i kuću, ili šta već, prouzrokovali su da se Mile iznenada sruši kao pokošen – priča naš izvor upućen u ovaj događaj.

U prvi mah, prema tvrdnjama prisutnih, posumnjalo se da je reč o eventualnom ujedu zmije ili nekog insketa. Sve dileme su, međutim, otklonjene brzim, uz vatrogasce, dolaskom kola hitne pomoći.

Nezvanično saznajemo da je mrtvozornik prnjavorskog Doma zdravlja konstatovao smrt na licu mesta usled iznenadnog zastoja srca.

– Mile je važio za izuzetno dobrog komšiju zbog čega smo ga često jednostavno oslovljavali sa „ljudino“. Usled ratnih dešavanja, u Prnjavor je izbegao iz Bihaća, gde je u Babanovcima podigao lep dom, u kom je provodio penzionerske dane. Bio je narušenog zdravlja, nakon što je nedavno preživeo srčan udar, ovaj nažalost nije – pričaju komšije.

Foto: N. Đurić

Mesto nesreće

Mile Koruga je sahranjen u Gradskom groblju u Prnjavoru, a iza njega su ostali supruga, tri kćerke, brat kao i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Ninko Đurić –Večernje novosti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*