Milan Petrović: Poštovaćemo odluke suda, smatramo da ne treba politizovati takvu odluku

Okružni sud u Banjaluci donio je odluku o proglašavanju ništavnim rješenje iz 1996.godine pri čemu je Srpska demokratska stranka dobila pravo na raspolaganje aktuelnu zgradu gdje je smješten njen Opštinski odbor i mora da naspusti ovaj objekat, naglasio je danas na vanrednom presu načelnik opštine prnajvor Darko Tomaš. Naglasio je da je ova odluka pravilna i da će zgrada napokon biti na raspolaganju građanima.

Poručio je da su oni smatrali da je to riješenje nezakonito i smatrali smo da nije u redu na koji je način zgrada prenesena na korištenje SDS-a. Naveo je da je u nekoliko navrata od 2016.godine pokušavano da se nađe većina koja bi takvu odluku podržala. U oktorbru mjesecu 2020.godine postojala je spremnost odbornika da podrži inicijativu rješenje o oglašavanju ništavnim rješenje iz 1996.godine kojim je zgrada dodijeljena toj stranci.

Navodi da je na takvo rješenje SDS pokrenuo i pravni spor koji je 16.09.2021,godine kojim je Okružni sud obio zahtjev SDS-a kao nesonova i potvrdio rješenje iz 2000.godine u kojem stoji da je zgrada u vlasništvu opštine i da mora biti vraćena opštini i da ova stranka mora odatle da iseli.

”Ono što pozivam a to je dalja procedura da predjsedništvo Skupštine i sekretara Skupštine da tokom dana, predaju pravosnažno rješenje i ponesu zahtjev Republičkoj upravi za geodetsko i imovinsko-pravne poslove radi knjiženja na opštinu Prnjavor. ova odluka Osnovnog suda je pravodnažna od 16.09.2021.godine.”,poručuje Tomaš.

Poručuje i da iza tadašnjih nezakontih odluka stoje isti oni koji su i danas na rukovodećim položajima SDS-a koji i danas pozivaju na nekakve pobune. Pozavao ih je i da dođu u opštinu i da vide ono što su uradili u ovoj opštini, navodeći da je Prnjavor pravi primjer nekorektne politike SDS-a koja je u ranijim periodima radila samo za svoj interes.

Ova zgrada je jedan od primjera te nekorektne politike i ova zgrada koja ima vrijednost preko 500.000 KM je veoma bitna za lokalnu zajednicu. U narednom periodu će mo pokrenuti i pitanje vezano za zakupninu od 1996.godine do danas. Smatram da bi bilo korektno da se ta zakupnina plati opštini.

On se zahvalio i odbornicima koji su u oktobru prošle godine, podržali ovakvu odluku.

Istakao je da je veoma važno da je ovaj objekat, odlukom Okružnog suda, vraćen opštini jer je riječ o veoma atkraktivnoj lokaciji koja će biti na koristi svim građanima a ne samo SDS-u.

Navodi da ovo nije jedini sudski proces koji je pokrenut a gdje smo smatrali da je opština oštećena a to je i postupak vezan za JP,, Lutrija” RS u vezi plaćanja poreza od dobitka, navodeći da će ta sredstva biti isplaćena tokom ove godine.

Petrović: Poštovaćemo odluke suda, smatramo da ne treba politizovati takvu odluku

Predsjednik OO SDS-a Prnjavor Milan Petrović navodi da će ova stranka poštovati odluku sudova pri čemu je istakao da će vrata SDS-a uvijek biti otvorena za sve građane be obzira na kojoj se lokaciji nalazili.

On je poručio je je više potrebno da načelnik opštine sazove vandredni pres i da kaže zašto već deset mjeseci nije izvezen ni jedan kubik pijeska na puteve, širom naše lokalne zajendice.

Poručio je i zašto se ne kreće u relizaciju značajnih infrastrukturnih projekata koji su bitni za građane postavljajući pitanje da li se čeka izborna godina, pa da se krene u realizaciju svega toga.

On poručuje da pitanje oko zgrade, nije najbitnije pitanje i da aktelna vlastm ne treba politizovati takvu odluku.

TV K3

6 Comments

    • Nejma Srbo nama ništa samo K u D ! Dok nasi suradzuju sa vasim iz Opozicije na svim poljima ja a posebno ti dobijas ba K u D. Sad cete i kisik placat nama u federaciju umjesto da porez ostane vama haha , al nemamo ni mi kao Bosanci obicni gradzani nista. Selam Jahran Enes

  1. A ko je to donio rjesenje 1996 godine da se zgrada dodijeli SDS.Da li to znaci da sada ako bi SDS bio na vlasti i postavio svog sudiju ponovo bi ta zgrada mogla da se vrati SDS-u.

    • Ne daje sudija zgradu opstinsku vec Skupstina opstine dodjeljuje.Buduci da je Tomas dok je imao vecinu ponistio resenje iz 1996 godine,nova Skupstinska vecina ce ponovo dodijeliti zgradu SDS.Da je Tomas htio da radi posteno onda je trebao ponistiti i odluke iste te Skupstine iz 1996 gdje su dodijeljivani stanovi funkcionerima SDS Vladi Zivkovicu,Mirku Sikarcu i ostalima

        • Pa i mi smo Crveni i to jos crveniji nego ikada.Crveni su u našim guzama uvučeni jer glupsonu ko je DNS,SPS sa nama u Koaliciji? Ti imaš televizijski mozak jer se vidi odakle se jadan “napajaš” znanjem. :-)Draško sklanja srpsku zastavu kad dolazi neko iz federacije,Jesmo ratovali ali smo crveniji i od same krvi koja struji kroz nas.Ne prolaze te priče Prnjavore iz Puraća !Popušta se kroz ventil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*