Miladin Stanić: Dodik u jednom danu promijenio i vjeru i politiku

Jučerašnjom odlukom da predloži da se Dan Republike slavi 15. februara i dozvolom da se crkva u Кonjević polju sruši bagerom, lider SNSD-a je postao prvi političar koji je u jednom danu uspio promijeniti i vjeru i politiku – istakao je Miladin Stanić, šef Кluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Reagujući na saopštenje SNSD-a da se SDS odrekla svoje ideologije, Stanić je rekao da o ideologiji govori partija Milorada Dodika, najpoznatijeg konvertita u srpskoj politici, koji je svojevremeno bio saučesnik OHR-a u sječi kadrova SDS-a koji su branili simbole Republike Srpske koje Dodik danas tako olako prodaje.

– Podsjećam SNSD na izjave njihovog lidera – “kome je do krsne slave neka ide u SDS” kad je sa Harisom Silajdžićem pravio neku novu BiH bez Republike Srpske – naveo je Stanić.

On je podsjetio da upravo čovjeku bez ideologije, kakav je Dodik, može da stane pod kapu činjenica da je predao himnu, grb, zastavu, jasenovačku građu, Brčko, a sada da bi se dodvorio novom visokom predstavniku, spreman je da preda i 9. januar, naš najsvetiji praznik.

– Jedina ideologija kojom se vodi SNSD je novac koji uzimaju od sve siromašnijih građana Republike Srpske. SDS-u je kao i 1992. godine pred neprijateljskim vojnicima, 2005. godine pred Pedi Ešdaunom i danas pred izdajom najvećeg srpskog konvertita Milorada Dodika, jedan datum u središtu ideologije, a to je 9. januar – zaključio je Stanić.

BN

2 Comments

 1. Stvarno su predsednikove izjave jadne i zalosne.
  Ako je crkva nelegalno izgradjena i morala se srusiti zasto Srbi nisu ciglu po ciglu preneli na drugi komad zemlje i postavili istu od istog materijala. Ja mislim da bi ljudi ih cijele Republike isli da rade 2-3 dana gratis a da se sacuva i crkva i obraz a ne da nam nekrsteni aplaudiraju kad se rusila.
  A sto se tice dana drzavnosti ako se odrekne 9. janura onda je stvar jos jadnija. Ako se ikad ujedinimo sa maticom onda bi se svakako slavio i 15. frbruar. ALI SA OVAKVIM POLITICARIMA TAJ DAN NECE NIKAD DOCI . Onako dizanje prasine ,buke i galame su jeftini politicki poeni za politiku od danas do sutra.
  Dugorocno gledano RS nema nikakav nacionalni plan koji bi bio za provoditi bezobzirno ko je na vlasti.
  Tako da se jednom moramo odluciti kako dalje, ali ovako gubeci i zemlju, crkve, ljude i osnovno dostajanstvo necemo daleko dogurati.
  Sad je vec situacija da covek nesme reci da je bio u ratu jer ga samo cekaju da ga optuze za bilo sta a za 30 god nece se smjeti reci ni da si Srbin .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*