MEKTIĆ OSUĐEN ZA KLEVETU Mora platiti Čamparama 3.000 KM, a evo zbog čega

Riječ je o pravosnažnoj presudi, pa će Mektić morati Čamparama isplatiti 3.024 KM.

– Žalba tuženog se djelimično usvaja, presuda Osnovnog suda u Prnjavoru, broj: 78 0 P 036458 21 P od 05.08.2022. godine u dijelu kojim je obavezan tuženi da tužiocima isplati nematerijalnu štetu sa zakonskom zateznom kamatom od dana donošenja presude do isplate i u dijelu odluke o troškovima parničnog postupka preinačava – navodi se u presudi.

Dodaje se da se Mektić obavezuje da Čamparama na ime naknade nematerijalne štete „nanesene povredom ugleda zbog klevete“, isplati svakom po 1.500 KM sa zakonskom zateznom kamatom od donošenja presude do konačne isplate, umjesto iznosa od po 3.000 KM svakom od njih, sa zakonskom zateznom kamatom od donošenja prvostepene presude do konačne isplate.

– Obavezuje se Mektić da čamparama nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 3.024 KM, umjesto iznosa od 4.032,65 KM – navodi se u presudi, piše Avaz.

Podsjećamo, Mektić je ranije pisao na mreži X da braća Čampara dilaju drogu.

Pisao je i da je Dubravko Čampara primljen u bolnicu i da je utvrđeno da ima kokain u krvi, a da je nakon toga sredio da to ne piše u dokumentima.

Srpskainfo.com

8 Comments

 1. Mektić nekad (valjda) patriota a onda najveći izdajnik. Ljudi su najpokvarenija roba. Vukanovića , Mektićevog kolegu sad stalno možemo čuti kako govori protiv Dodika,Vučića,Mandića u Crnoj Gori (čitati se može da je to protiv Srba,Srbije) i protiv svega što muslimani mrze da bi dobio glasove muslimana na idućim izborima zato ćemo dvorsku ludu Vukanovića često slušati kako skiči protiv Dodika,Vučića,Mandića….Ja ga ne slušam jer takvih je svaka ludnica puna a znamo šta je ludnica i nema potrebe ga slušati ako oni koji Vukanovića doživljavaju kao Boga na Zemlji će ga čuti kako skiči a njegovi dosadašnji glasači ili sipmatizeri će mu aplaudirati ali ovaj put on će to pričati da dobije glasove muslimana u RS a možda oformi i stranku u federaciji. Prije par godina ko je slušao mogao je čuti da je ta luda rekao da je on drugi Tito i da će sve narode ujediniti i da ni jednom Srbinu Bosna nije tijesna i mnogo toga.Od kada postoji Narodna Skupština Republike Srpske Vukanović je prva osoba koja se u Skupštini ponaša kao majmuni na drveću posebno za vrijeme parenja.Skiči,vrišti,utvara se itd To je sramota svake Skupštine ali ga drže stranci posebno amer. ambasada dok govori protiv zemlje u kojoj živi. Na svom twiter nalogu se ocijenio da je političar u pokušaju. Što se tiče politike taj je daleko od politike.Blizak je nekoj bolnici.

 2. A jel ono beše objavljeno da je Mektić bio pozvan u Tužilaštvo BiH jer je Skaj aplikacija otkrila njegovu prepisku sa Cvijetićem!

 3. Hvala opoziciji što uskoro ide na sastanak sa Šmitom. Velika je to nagrada za sve bošnjačke narode i Republiku Bosnu i Hercegovinu koju nam je svima u amanet ostavio gosp. Alija Izetbegović.Ovakvu opoziciju bi svaki Bošnjak-Musliman da je nema morao napraviti na sve moguće i nemoguće načine.

 4. Dok je današnja opozicija bila u vlasti (koaliciji sa Bakirom) u BiH tad je bilo dobro. Nije bilo nikakvih problema za Republiku Bosnu i Hercegovinu. Mekta je bio ljudina ma malo je to reći. Želim pohvalit Petrovića gradonačelnika Bjeljine zato što nije dozvolio rušiocima BiH da prave kmečanu u največoj dvorani u BN.Veliko hvala opoziciji i ja sam siguran da čemo opet sa njima imat državnu vlast.Pohvale i za najboljeg ministra gospodina Šaroviča.Čim se SDS i ostatak opozicije odvoio od velikosrpske politike država Bosna i Hercegovina je prodihala punim plučima i opet če zajedno sa nama u Koaliciju na državnom nivou.Ima više pravih Bošnjaka u srpskoj opoziciji nego Muslimana Bošnjaka..Hvala Milostivom Allahu dž š sva če Bosna opet bit potpuno muslimanska zemlja kao što je uvjek bila.

  • je prošlo,možete samo da tulancate sa ovima iz opozicije i da sa njima budete u torovima dok se oni ne osvijeste ako uopšte budu mogli.Možete još da u ime kojekakvih zamišljenih bogova u vašim glavama da uradite kakav pokolj ali nešto naveliko više ne možete jer vam je ,može se reći vrijeme već sad isteklo.

 5. Samo po depu udariti za klevete i lazi taman da mi je dijete rodeno! mektica je nasledio vukanovic!

  • pa taj laže čim zine,svo je nasljedstvo u Dubrovniku preko advokata prepisao na sebe jer drugi nasljednici ne znaju za tu imovinu jer su im roditelji,bake i djedovi davno pomrli a čiji je dio imovine u Dubrovniku zato je sve to tamo Vukanović Nebojše već oko 4 godine. A oonda govori o nekakvim “bratskim” odnosima Srba i Hrvatske,ovi rade za one a oni za ove i razne druge gluposti……A zašto laže? Ne laže on nenamjerno.Taj laže jer zna da će samo na taj način privući sebi dio glasača i biće njemu bolje. Kad laže i kad mu na to uzvrate on šuti jer nema šta da kaže jer zna da je slagao,inače on je veliki lažljivac a nije ni psihički u redu nimalo. Nije zadnji put glasao za RS da bi na izborima pridobio muslimanske glasače e to je prepoštena i patriotska opozicija…Stavlja narodu glavu na panj! Dio naroda više vjeruje u laž nego u istinu jer nema moć -razum da bar malo razazna šta je laž ili bar šta je blizu laži stoga i Vukanović laže jer na taj način lično on i partija imaju neke šanske da dobro žive.Inače,njegova pojava više liči na neku “gospođu” vrištalicu sa ulice nego na narodnog poslanika.

   • Šta ti imaš da pričaš? Vukanović je pravi Bošnjak (iliti Bosanac ako ti je tako lakše).Vukanović nije protiv države u kojoj živi i treba ga pohvaliti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*