Međunarodni rukometni turnir “Mika 2021” okupio 24 ekipe

Foto: A. Atić

Rukometni turnir „Mika 2021“ koji se ove godine održava po sedmi put u Prnjavoru, okupio je 24 ekipe iz cijelog regiona. Danas je upriličeno svečano otvaranje na kome su mlađi naraštaji odmjerili snage, a organizatori su se pobrinuli da takmičenje bude na vrhunskom nivou.

Duh Mike Mikerevića, heroja i rukometnog entuzijaste, i dalje živi u sjećanju svojih najmilijih, ali i u rukometnom turniru, koji je bio njegova velika želja, koju za života nije uspio ostvariti. I ovogodišnje izdanje međunarodnog rukometnog turnira „Mika 2021“ okupilo je veliki broj učesnika, i tako je nastavljena višegodišnja tradicija. Porodica preminulog velikana, bila je posebno ponosna.
Organizatori i domaćini ističu da je cilj da održe uspomenu na bivšeg trenera koji je cijelim svojim bićem živio za rukomet, ali i da sport u Prnjavoru uzdignu na viši nivo.

– Naredne godine kada slavimo pet decenija postojanja postavili smo pred sebe veće zadatke, jedan od njih je da pokušamo osvojiti Drugu ligu kako bismo ušli u viši rang takmičenja”, naveo je Šljivić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora turnira, rekao je Vlado Šljivić, predsjednik RK „Sloga“ Prnjavor.

Genralni sponozor kao i prethodnoh godina je opština Prnavor, a načelnik Darko Tomaš ističe da je ovaj turnir ima višestruki značaj.

– Broj okupljenih ekipa dovoljno govori o značaju turnira, prijateljskim vezama koje je klub iz Prnjavora uspostavio sa klubovima u okruženju, kazao je Tomaš.

Turnir se završava u nedjelju poslijepodne kada će najboljima biti uručene nagrade.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*