MEDICINARIMA 500 KM: Prnjavor prva opština u Srpskoj koja pomaže zdravstvo

Dom zdravlja Prnjavor / Foto N. Đurić

PRNJAVOR će biti prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja će svim zaposlenim radnicima u zdravstvu isplatiti po 500 maraka, najavili su na pres-konferenciji čelni čovek te opštine Darko Tomaš i načelnik za finansije Aleksandar NJegomirović.

Načelnik opštine Tomaš je novinarima pojasnio da, “dok se, kako je rekao, u Banjaluci o načinu pomoći zdravstvenim radnicima vodi žustra borba”, on sa svojim saradnicima ide u susret današnjem javnom pozivu sindikata zdravstva lokalnim zajednicama da po 500 KM isplate svim zdravstvenim radnicima.

– Za razliku od većine lokalnih zajednica koje su se izjasnile da će to da učine sledeće godine, Prnjavor je spreman da to uradi već sutra – najavio je Tomaš.

On je podsetio da je skupštinska većina tada predvođena SNSD, još prošle godine, usvojila budžet u kojem je za potrebe Doma zdravlja planirano 200.000 KM.

– Jedan deo sredstava je bio namenjen za nabavku sanitetskog vozila, ali smo pre neki dan dobili dopis od trenutnog rukovodstva Doma zdravlja da to nije trenutni prioritet, a da se ta sredstva trebaju utrošiti, pre svega, “za jačanje kadrovskih prioriteta” – naveo je Tomaš.

SPISKOVI, PA ISPLATE
ŠALJEMO dopis, a aktuelno rukovodstvo Doma zdravlja pozivamo da odmah dostavi spiskove svih zaposlenih radnika sa tekućim računima. A, već u toku dana, mi ćemo im prebaciti po 500 maraka, tako da će Prnjavor biti prva lokalna zajednica u Srpskoj koja je reagovala na inicijativu sindikata zdravstva – najavljuje Darko Tomaš.

Novosti

4 Comments

  1. Mogli bi nasi medicinari da malo porade i na ljubaznosti,ako vec budu nagradjeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*