Masovna tuča u Prnjavoru: Napasnik se pravda da se ne sjeća pokušaja razoružavanja policajca

Četiri osobe su uhapšene i podignuto je više krivičnih i prekršajnih prijava povodom  masovne tuče u Prnjavoru, saopšteno je iz policije.

Uhapšenom D.R. (22), koji je tokom tuče pokušao da razoruža policajca M.M.,  na teret se, uz prekršajna, stavljaju i krivična djela sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje i tjelesna povreda.

– Uhapšeni su i A.S. (19), J.S. (27) i Z.V. (34) zbog počinjenih prekršaja „tuča i fizički napad“ i „ometanja državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako je objavio portal MojPrnjavor.info, do obračuna je došlo ispred poznatog okupljališta mladih u ovom dijelu Srpske, Noćnom klubu „Industry Bar“. Varnica je potpaljena na vratima bara, kada kontrolori karata nisu dozvolili ulaz četvorici pripitih mladića iz prnjavorskog naselja Hrvaćani.

Kako nam je posvjedočio jedan od suvlasnika bara, oba njegova radnika nakon tuče završili su u bolnici, prvo prnjavorskom Domu zdravlja, a potom u UKC RS Banjaluka. G.D.  (26) je, sem razbijene arkade, zadobio i druge povrede glave i ruke, a povrijeđen je i drugi radnik M.S. (25).

Međutim, prema saopštenju policije, i oni će se naći pred sudijom za prekršaje.

– Protiv G.D. i M.S. podnešen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja tuče i fizičkog napada – saopšteno je u utorak iz banjalučke Policijske uprave.

Ničeg se ne sjeća pred sudijom

Na upit portala MojPrnjavor.info iz Osnovnog suda u Prnjavoru, odgovoreno je da „na ročištu koje je održano 23. decembra nisu izrečene sankcije“.

Saznajemo da je neizvjesno da li će biti novih saslušanja i ročišta, kako i da će odluka suda, najvjerovatnije, biti odaslata poštom.

– I za dva krivična djela osumnjičeni D.R, uz izvinjenje, pravdao se pred sudijom za prekršaje da se „apsolutno ničeg ne sjeća“. Pogotovo ne toga da je pokušao da otme službeni pištolj, odnosno razoruža policajca M.M. – saznajemo od našeg izvora sa suđenja.

Industry Bar, Prnjavor

Podsjetimo, u grčevitoj borbi za pištolj, došlo je i do pucanja kopče na opasaču, dok policajac nije ispuštao donji a D.R. gornji dio pištolja i futrole. Tako im je oružje obojici ostalo u rukama. Neizvjesnost je prelomio drugi policajac S.K. sa dva udaraca palice po rukama D.R. koj je nakon toga i vezan. Potom su pristigle još dvije policijske patrole, pa su izgrednici privedeni u Policijsku stanicu.

Prethodno je po dolasku na poprište sukoba policajac M.M. osujetio D.R. da i dalje na zemlji udara po glavi prodavača karata G.D. Na to je D.R. reagovao hvatajući policajčev pištolj i futrolu.

Izmirivali stare račune

Još je nejasno kako se obračun četvorice mladića i dvojice prodavača karata proširio na šaketenje, šutiranje i grebanje na ukupno dvadesetak najratobornijih megdandžija. Opšti noćni haos u Ulici Dr Slavka Šuška, kao i blokada centra grada automobilima i masom pristiglih znatiželjnih ljudi iz okolnih kafića, možda, ponajbolje je interpretirala jedna izgrebana i raščupana Prnjavorčanka.

U tom, kako kaže, krkljancu, nju je neko sapleo i oborio na djevojku koja je u ruci držala štiklu, kao i bosonog mladića koji se borio za dah i zguljenu patiku.

– Nečiji nokti su mi se zarili u oči. Neko me je, potom, povukao za kosu, ščepao za uho pa sam ostala bez naušnice. Ni sama ne znam kako sam se izbavila do „Troje“ a taj mladić do pekare. Oko ušiju su nam zviždale cipele i druga obuća, kao i razni drugi predmeti. Ubijeđena sam lično a i od drugih koji su ni krivi ni dužni izvukli deblji kraj, da su mnogi ovaj haos iskoristili kao idealnu priliku da, iz potaje podmuklim udarcima, izmire neke stare račune i razmirice – uvjerena je naša sagovornica.

Ninko ĐURIĆ – mojprnjavor.info

4 Comments

  1. Čuj nesjeća se.Tako isto ni tata njegov se nije sjećao kad je pucao u momka ispred tada njegovog S cluba.Kako nece na mene da nasrnu da ih ja stresem z gaca za sva vremena.Sad ce opet N Z da sredi to kao stomu je i tati sredila.Naravno zna se kako.Za pokusaj ubistva dobio uslovnu kaznu.E drzavo jadna ti ko u tebi pravdu donosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*