Marija Malešević i David Mirković sportisti godine

Džudistkinja Marija Malešević i atletičar David Mirković izabrani su večeras za najbolje sportiste opštine Prnjavor za 2022. godinu.

Maleševićeva je u prošloj godini osvojila 14 medalja od čega 13 zlatnih i jednu srebrnu, a bila je, između ostalog, prvakinja Balkana, Republike Srpske i BiH.

Ona je nakon ceremonije proglašenja najboljih u izjavi novinarima rekla da je prijatno iznenađena jer se ovo priznanje našlo u njenim rukama, ali da je ono motiv i podstrek za dalji trud i rad.

„U toku su pripreme za Prvenstva Republike Srpske i BiH, kao i uobičajene nastupe i turnire. Očekuje nas mnogo treninga i takmičenja sa kojih očekujemo nove uspjehe i medalje“ , rekla je dvanaestogodišnja Marija, koja je izabrana i za najperspektivniju sportistkinju.

David Mirković je titulu najboljeg, ali i najperspektivnijeg prnjavorskog sportiste dobio zahvaljujući odličnim rezultatima postignutim na atletskim takmičenjima. Višestruki je šampion BiH u više disciplina kraljice sporta.

Ovaj dječak koji ima samo 11 godina kaže da se planira još dugo baviti sportom koji voli i nizati uspjehe kakve je imao u protekloj godini.

Organizator i domaćin večerašnje 22. manifestacije izbora sportiste godine bila je opština Prnjavor.

Načelnik opštine Darko Tomaš čestitao je prnjavorskim sportistima na ostvarenim rezultatima, ali i roditeljima koji nesebično pomažu da se do uspjeha dođe.

On je pojasnio da je ovogodišnju manifestaciju pratila specifična situacija u kojoj su se teniser Dražen Petrović i atletičarka Jelena Gajić, seniori sa neprikosnovenim rezultatima, odrekli nagrada i prepustili mlađim kolegama.

„Ovo dovoljno govori kako o Draženovim i Jeleninim rezultatima tako i o njihovim ljudskim vrijednostima protkanim željom da budu podstrek najmlađima“ , naglasio je Tomaš.

On je rekao da će opština Prnjavor uvijek biti uz sve mlade ljude, a ljubav i podršku prema sportu na najbolji način pokazuje izdvojenim budžetskim sredstvima koja su u tekućoj godini u iznosu od oko 400.000 KM.

Za nesebičan doprinos i razvoj sporta na području opštine Prnjavor posebno priznanje je uručeno Ministarstvu porodice omladine i sporta u Vladi Repblike Srpske za konstantnu podršku i pomoć sportskim kolektivima iz Prnjavora.

Primajući nagradu ministar Zlatan Klokić istakao je da resorno ministarstvo podržava sport uopšte i sve mlade sportiste u Srpskoj kroz grantove i različite konkurse finansirane sredstvima iz kabineta predsjednika Srpske i od igara na sreću.

Klokić kaže da su sportisti najbolji promoteri i ambasadori Republike Srpske.

U istoj kategoriji priznanje je dobila i Zdravstvena ustanova „Kuća zdravlja Dr Marjanović“ koja već nekoliko godina obavlja besplatne sistematske preglede sportista sa područja lokalne zajednice.

Na večerašnjoj svečanosti između 58 sportista koji su se našli u konkurenciji izbora najboljeg u 2022. godini proglašeni su i najuspješniji mladi sportisti, seniori, ekipe u kolektivnom i individualnom sportu. Dodijeljena su posebna priznanja za vrhunski sportski rezultat za sportiste koji su iz Prnjavora, a nastupaju za klubove izvan ove opštine. Posebna priznanja uručena su i u kategoriji najupješniji rekreativac, veteran, sportski novinar, najuspješnija omladinka u školskom sportu, najbolji sportski radnik, kao i opštinski sportski ambasador.

Jubilarnu nagradu za 50 godina postojanja dobio je Rukometni klub „Sloga“.

U kategoriji „Nagrada publike“ sa 1.529 glasova koje je dobila na fejsbuk stranici načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša prvo mjesto osvojila je džudistkinja Magdalena Moreti, a drugo mjesto sa 1.458 glasova karatistkinja Teodora Ignjatić.

SRNA T.S.

1 Comment

  1. Nezelim da umanjujem uspjehe ove dece ali proglasiti dete od 11 god za sportistu godine je malo pretjerano.., Pa sta sad treba to dete sledecih 10 god biti sportista grada??????
    Pred njim je tek karijera a necije su na izmaku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*