Prnjavorčani u Domu za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“ donijeli čaroliju Božića (FOTO/VIDEO)

Božićne praznike u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci, mališani će dočekati kako dolikuje. I to upravo zahvaljući pomoći i donacijama dobrih ljudi iz Prnjavora. A za sve je zaslužna Prnjavorčanka Vesna Radujković, koja već neko vrijeme volontira u Domu.

Želja jedne Vesne da Badnje veče provede sa djecom iz Doma za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“u Banjaluci pretvorila se u pravu čaroliju koja je uljepšala naš Prnjavor u vrijeme praznika.

Kada su joj, po preporuci Načelnika opštine, Darka Tomaša, „otvorena vrata“ Doma (uz poštovanje svih epidemioloških mjera) ona je kao žena domaćica shvatila da nije red ići „praznih ruku“ u tako važnu posjetu. Odlučila je da potraži pomoć od svojih sugrađana i da na tu svečanost ne ode bez poklona. Nije dobila samo podršku, dobila je čudo. Kome god se obratila sa idejom učestvovanja u prikupljanja poklona za djecu, jedini odgovor koji je dobila je bio DA. Kao zahvalnost svim ljudima koji su dali svoj nesebičan doprinos, Vesna je odlučila da ih ovim putem i spomene, jer to svakako zaslužuju.

Sve troškove hrane i pića za Badnje veče je platila firma „Topling“ u vlasništvu porodice Agostini, koja se nije zadržala na tom poduhvatu, već je donirala i tri stipendije za djecu studente u Domu.

Veliku svečanu tortu su donirali Savan i Maja Savković, a božićni doručak je donacija firme „Gradip“ u vlasništvu porodice Bijelić.

Da bi sve to imalo pravu svečanu notu, Hotel „Nacional“ i gospodin Dragan Milijaš su poslali kompletan inventar da bi njihova trpeza zasijala na pravi način.

Dekorisanje cijelog Doma, koji je ove zime postao pravi topli dom, ove večeri i božićnog jutra su osmislile popadije Sanela Drinić i Jelena Živković sa djecom iz radionice „Naša Budućnost“, kao i gospođa Jasminka Karać koja je napravila medenjake kao slatki ukras na stolu za svako dijete.

Ono što je najveseliji dio ove večeri je tradicionalni običaj pijuakanja za koje je slatkiše donirao protonamjesnik Duško Drinić.

Prvobitna ideja, a ujedno i najljepši dio ove priče su bili pokloni za svako dijete ponaosob, a koje su pripremile vrijedne ruke naših sugrađana.

Firma „Go pack“ je donirala 77 kutija, dizajnirane naljepnice su osmislije Željka Vračević i Jelena Popović, a odštampala firma „Tehnoprint“, da bi ih na kraju zajedničkim trudom sastavili Franjo Javorski i Dragana Slijepčević, pa su svi zajedno uz pomoć vrijedne pedagogice vrtića „Naša Radost“, Ljubice Božunović, razdjeljene dobrim ljudima koji su potom kutije ispunili željama djece. Sve želje su u potpunosti ispunjene, ali i puno više od toga jer ni jednu kutiju nije bilo moguće zatvoriti, sve su bile prepune poklona.

Iako sav proces prikupljanja poklona odigrao početkom decembra, nekoliko sugrađana je odlučilo da dodatno pomogne donacijama za Dom. Apoteka Pharmanova“ i gospodin Ljubiša Kitić su poslali kompletnu mjesečnu potrebu suplemenata  koje djeca koriste, firme “Gala slast“ i Ružića Galić te Sirana „Milanković“ u vlasništvu Dalibora Milankovića su obezbjedili određenu količinu kolača i sira, dok je porodica Debeljak, divni Sanja i Risto donirali veliku količinu slatkiša, vrednujući roditeljsku ljubav, jer i sami imaju četvoro djece.

Sve donacije i pomoć, od najveće do one najmanje su imale nešto zajedničko – poklonjene su sa onim najvažnijim, sa puno ljubavi i sa iskrenom željom da se toj djeci ozare lica, da povjeruju u ljepotu života i sreću i da postoje dobri ljudi, jer ako ih je ovoliko puno u ovako malom gradu, ima nade i za ovaj svijet.

Slava Gospodu!

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*