Mala Teodora, prva beba u Prnjavoru: Načelnik posjetio porodicu Ratkovac

Prva rođena beba u Novoj godini sa područja opštine Prnjavor je Teodora Ratkovac iz Donjih Smrtića. Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, po tradiciji, prvorođenu bebu je darivao zlatnim dukatom.

TV K3

Prvog stanovnika Prnjavora u ovoj godini na svijet donijela je Dragana Ratkovac, koja je na novogodišnje jutro, u 9:30h rodila djevojčicu Teodoru, tešku 3.200 grama i dugu 50 centimetara. Za roditelje, Draganu i Savu iz Donjih Smrtića bio je to najljepši početak nove godine.

“Sve je proteklo u najboljem redu i nadamo se da će svi biti srećni, kao što smo i mi ove godine. Termin je bio 31. decembra, ali je djevojčica sačekala još malo i rodila se prvog januara”, kaže srećna majka Dragana, dodajući da je njen suprug Savo izabrao ime za bebu.

Savo kaže da Nova godina zaista nije mogla bolje da počne i da je srećan što je sve proteklo u najboljem mogućem redu.

“To je zaista njaljepši dar. Teodora je naše prvo dijete. Želio bih da se zahvalim načelniku opštine, gospodinu Tomašu, što nas je danas posjetio i našu Teodoru darivao dukatom”.

Jedno od najljepših dužnosti načelnika je upravo obilazak prvorođene bebe prvog dana godine, i već tradicionalno darivanje dukatom.

“Ono što posebno želim jeste da čestitam porodici Ratkovac, Savi i Dragani na dobitku ćerke Teodore i zaista mi je zadovoljstvo što sam danas sa njima ovdje i da ispred opštinske uprave i u svoje lično ime prenesem čestitke. Moram napomenuti da je do sada bila praksa da se prva novorođena beba u prnjavorskom porodilištu daruje, ali je trenutno ovo porodilište zatvoreno zbog trijaže na korona virus i sve porodilje se šalju u porodilište ili u Banjaluku ili Gradišku i dobili smo informacije ispred UKC da je ovo prva rođena beba sa područja opštine”, kaže načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Porodici Ratkovac je želja da imaju još djece. Teodorin otac Savo kaže da mu je želja imati još troje, pa i četvoro, a život u velikim porodicama je sigurno nešto najljepše što može da se vidi.

Izvor: TV K3
Foto: Aleksandar Atić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*