Magistralni put u Ratkovcu prohodan, vodostaji opadaju

Rijeka Lišnja se povukla sa magistralnog puta Prnjavor – Banjaluka u Ratkovcu zbog čega je normalizovano odvijanje saobraćaja na ovoj dionici, potvrđeno je Srni u opštinskom Štabu za vanredne situacije.

TV K3

Saobraćaj se nesmetano odvija na magistralnom putu Prnjavor – Derventa, kao i na regionalnim putnim pravcima Prnjavor – Srbac i Prnjavor – Čelinac.

Vodostaj svih rijeka na području opštine je u opadanju zbog čega je smanjen rizik od novih plavljenja.

Stanje na akumulacionom jezeru i brani Drenova je zadovoljavajuće.

Usljed izlivanja rijeke Ukrine neprohodan je put Muse – Brestovo, a u Prisojima je „Mirkovački most“ odvojen od putne komunikacije.

Zbog klizišta danas su na osnovu naredbe nadležne opštinske inspekcije za saobraćaj zatvoreni putni pravci Crkvena – Skakavci u Drenjiku i Crkvena – Šarinci.

Usljed vandrednih okolnosti nastalih zbog poplava sutrašnja sjednica Skupštine opštine Prnjavor odgođena je za ponedjeljak, 20. maja.

Odgođeno je i sutrašnje održavanje centralne manifestacije povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice čiji je domaćin u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske trebala biti opština Prnjavor.

Nadležne opštinske službe i Teritorijalna vatrogasna jedinica nastavljaju i dalje sa kontinuiranim praćenjem svih vodotoka.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*