Lutkice satkane od emocija: Svaka je unikatna i namijenjena baš onoj osobi kojoj se poklanja

Kreativna radionica Slonče poklonče iz Prnjavora najprepoznatljivije je po drvenim lutkicama, ali tu su i asortiman za bebe, modni detalji, radosnice, fotoknjige…

U cilju podsticanja žena na pokretanja novih i razvijanje već postojećih biznisa, Fondacija 787 je u saradnji sa UNWOMEN-om i britanskom ambasadom pokrenula projekt BizUP. Projekt ima za cilj da podrži perspektivne biznise koje vode žene, a jedan od takvih biznisa jeste i kreativna radionice Slonče poklonče.

PRVI ROĐENDAN

Na nedavno održanom Samitu osnivačica biznisa, koji je predstavljao krunu ovogodišnjeg izdanja BizUP programa, pažnju nam je privukao upravo štand poduzetnica iz Prnjavora. Privuklo nas je ime brenda, zatim izloženi proizvodi, a na kraju je krug zanimljivosti upotpunila Željka Vračević, koja stoji iza ovog zanimljivog brenda.

– Prvi put se na ovom Samitu predstavljamo publici iz Sarajeva, ali i iz cijele BiH jer su tu danas brojne poduzetnice i polaznice BizUP programa. Nadam se da će publika da prepozna sve ovo što mi radimo. Mogu reći da su naši proizvodi, pokloni koje mi kreiramo unikatni i personalizovani. Vrijednost koju mi nudimo je emocija, odnosno svaki poklon ima jedinstvenu emociju namijenjenu baš toj osobi kojoj se poklanja, istakla je Vračević.

Slonče poklonče je pokrenut prije godinu.

– Osmog marta smo proslavili naš prvi rođendan i ovaj Samit je ujedno i prvi veći događaj na kojem se predstavljamo našim proizvodima i našom pričom. Učešće u BizUP programu pomoglo nam je da narastemo, poboljšamo i unaprijedimo poslovanje u svim segmentima. Niz radionica, predavanja i rad sa izuzetnim mentorima pomogli su nam u brendiranju, unapređenju poslovanja i većoj vidljivosti, naglasila je Vračević.

A Slonče poklonče najprepoznatljivije je po drvenim lutkicama.

– To je pečat našeg brenda. Riječ je o drvenim lutkicama napravljenim od drvenih perli na kojima oslikavamo osobu kojoj je poklon namijenjen i to prema fotografiji ili opisu koji nam neko da. Uz lutkicu pišemo i posebnu posvetu ili stih jer sam ja i pisac i to je nešto po čemu smo mi kao brend najprepoznatljiviji, kazala je Vračević.

Dodala je da, uz lutkice, imaju i asortiman za bebe, modne detalje, radosnice, fotoknjige…

– Mi zapravo želimo da budemo jedan univerzalan poklon shop u kojem će se moći pronaći jedinstven poklon, poklon koji nećete moći pronaći nigdje drugo, poručila je Vračević.
Dodala je da se jedna lutkica, odnosno njeno oslikavanje radi 3 do 4 sata, nakon čega slijedi sušenje i pakovanje.

– Posao zna biti iscrpljujući, ali mi u tom radu crpimo energiju i to nam je izduvni ventil od svega drugog. To je svijet kreative u kome se mi odmaramo i punimo svoje baterije za svakodnevnicu, a inspiraciju crpimo iz svega, iz ljudi najviše, kazala je Vračević.

NOVI LOGO

Kada su u pitanju dalji planovi, Slonče poklonče će u narednom periodu, zahvaljujući onome što je naučilo kroz BizUP program, da potpuno reorganizira svoj posao.

– U narednom periodu Slonče će uz pomoć finansijskih sredstava iz projekta da unaprijedi sve aspekte svog poslovanja. Radićemo novi logo, redizajn proizvoda i nabavku nove opreme, zapravo sve ideje koje smo dobili kroz ovaj program ćemo da usmjerimo u to da Slonče do naredne godine poraste još više, navela je Željka Vračević, dodajući da je kroz BizUP program Slonče dobilo veliku šansu te je prepoznato kao mali brend koji ima budućnost.

Oslobođenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*