Lijep gest Prnjavora: Za 62 bebe po 500 KM (FOTO)

Sve bebe rođene u Prnjavoru u protekla tri mjeseca, a ukupno ih je 62, dobile su po 500KM iz gradskog budžeta. Darija i Aleksandar Gatarić bogatiji su za djevojčicu Miu, koja je treće dijete u porodici. Ovakav vid podrške, kažu znači mnogo.

“Brzo vrijeme leti, a ovo je najvrednije što imamo. Trebamo djeci posvetiti više pažnje”, kaže Aleksandar.

Lijep gest Prnjavora pohvalile su i Dragana Janjić, koja je prije mjesec i po postala majka dječaka Dušana, dok je Gordana Đaković po četvrti put postala majka.

Dragana kaže da se super snašla u novoj životnoj ulozi.

“U početku je malo bilo teško, ali vremenom sam se navikla i sada je sve super”.

Bio je ovo treći prijem u toku ove godine, u kojoj je, do sada rođeno ukupno 178 beba sa područja Prnjavora, od čega četiri blizanačke trudnoće.

“Danas smo ovdje nagradili 62 rođenih beba, u 60 trudnoća, dvije su bile blizanačke trudnoće. Želim da čestitam i roditejima, a bebama želim dobro zdravlje, mnogo sreće i uspjeha u životu. Uvjeren sam da ovo nije poslednji put da se sa ovim roditeljima viđamo i na ovaj način nagrađujemo”, kaže gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Prnjavor je u okviru pronatalitetne politike unazad 15 godina darovao treće i svako naredno rođeno dijete, dok se od prije dvije godine, na inicijativu odbornika DNS-a, iz budžeta izdvajaju sredstva za svako rođeno dijete.

Izvor: TV K3
Foto: Aleksandar Atić

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*