Kvarovi na značajnom dijelu srednjenaponske mreže, sve ekipe na terenu

Vlažan i težak snijeg koji je proteklog vikenda padao u zapadnom dijelu Republike Srpske prouzrokovao je kvarove na značajnom dijelu srednjenaponske distributivne mreže Elektrokrajine, a sve raspoložive ekipe rade na sanaciji kvarova, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Portparol Elektrokrajine Predrag Klincov istakao je da sve raspoložive monterske ekipe već treći dan neprestano rade na sanaciji kvarova, u teškim uslovima i često na nepristupačnom terenu.

– Najteža situacija je na krajnjem zapadu Republike Srpske, odnosno na teritoriji koju pokriva Terenska jedinica Novi Grad, gdje su bez napona dva kompletna dalekovoda: Dobrljin i Svodna, dok su rano jutros pušteni pod napon dijelovi magistralnog dalekovoda Blatna i Kostajnica – navodi Klincov.

On je istakao da je jutros je u ispomoć kolegama iz Novog Grada otišlo nekoliko monterskih ekipa iz Banjaluke, Mrkonjić Grada i Kotor Varoša kako bi zajedničkim snagama što prije sanirali kvarove na srednjenaponskoj mreži.

– Teška situacija je i na području opštine Kozarska Dubica gdje su bez napona dalekovodi i dijelovi vodova za Knežicu, Rakovicu, Bačvane i Kostajnicu, dok se u Prijedoru bilježe ispadi vodova na dijelu područja Donje Ljubije, Brezičana, Litice, Gomjenice i Čejreka, dok je dalekovod za Mrakovicu pušten do Benkovca – navodi Klincov.

On ističe da radove na terenu usporavaju oborena stabla preko puteva i u šumama koja otežavaju pristup radne mehanizacije zbog čega se dosta vremena troši na rasčišćavanje trase, te se dio posla na sanaciji mora obavljati ručno, samo uz osnovni alat.

Prema riječima Klincova, sanacioni radovi se danas izvode i na nekoliko srednjenaponskih pravaca u Gradišci, Čelincu, potkozarskom dijelu Banjaluke i dalekovodu Sitari – Novoselija.

– U odnosu na prethodne dane, stanje srednjenaponske mreže je stabilizovano na području Prnjavora, Laktaša i Srpca, gdje su terenske ekipe uglavnom preusmjerene na otklanjanje pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži – naveo je Klincov.

Izvor: Srna

3 Comments

    • Dragi Prnjavore,mislim da znam na šta ciljaš i sigurno si u pravu.Baš ti Crveni su ubili svu demokratiju na ovoj planeti.I danas je uništavaju do zadnjih granica. Crveni ili Crvena Armija su , iako je to historija odavno , oni su otjerali Hitlera koji je samo htio prolaz i prijelaz u donošenju demokratije na sav narod na Zemlji.Ali tu su se umješali Crveni,počeli su napadati Hitlerovu vojsku,oni su se morali branit, i malo pomalo počeše svi napadat na Hitlerovu vojsku i zeznuše Hitlera ali zeznuše i sebe jer da ga nisu dirali i on nikoga ne bi dirao i svi bi danas živjeli u medu i mljeku. Crvena banda je nažalost uradila svoje.Danas isto se ponavlja.Crveni su ponovo u akciji.Ponovo ruše najveće evropsko dostignuće a to je demokratija,visoke plate i sve naj najbolje što čovjek u svom životu može da ima.Mene čudi kako najdemokratskija zemlja svjeta a to je Amerika nije stala na stranu odbrane demokratije i kako nije razbila crvene na sitne djelove.To mi nikad neće uć u glavu.Crveni opet dejstvuju na nesreću cjelog svjeta a Amerika ćuti a što ne znam kaži mi ti! Vama stanovnicima Prnjavora i cjele općine čestitke na tome što ste uspijeli da kod vas pobjedi gospodža Jelena a iako je to nedovoljno hvala vama što se pokazali odlučnost kako se brani Bosna i Hercegovina.Mic po mic pobjediće opozicija sadašnja u cjeloj kod vas tamo. Onda če i BiH bit jača i svi čemo živjet da ne kažem skoro ko u medu i mljeku.Na godinu a vrijeme leti olovka u ruke i svi da zaokruže ali tad da to bude mnogo više nego sad onoga ko bude kandidat iz opozicije.Samo mi i vaša opozicija može dignut BiH na zadnje noge da bi ona bila veća,viša i naprednija! Samo SDA,SDS i PDP može ovu Državu izvuč iz krize i da nam svima bude super dobro. Pozdrav tebii i svim glasačima opozicije iz Zenice a onog dilkana skidajte što prije sa vlasti jer nestat i vas i nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*