KSS podijelio pakete ugroženim porodicama; akciji se priključili donatori Boris Leburić i slastičarna “Tviks”

Kolo srpskih sestara Prnjavor danas je organizovalo tradicionalnu  božicnu akciju podijele prehrambeno – higjenskih paketa za socijalno ugrožene stanovnike naše opštine. Akciji se i ove godine priključio dugogodišnji donator Boris Leburić, kao i jedna slastičarna.

Prnjavorsko Kolo srpskih sestara ove godine pripremilo je 16 prehrambeno – higijenskih paketa za socijalno najugroženije porodice sa područja ove opštine, a povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, i u saradnji sa svojim donatorima.

U Kolu poručuju da ova dobrotvorna organizacija u skladu sa dugogodišnjom tradicijom, a zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, želi i ove godine da u domove najugroženijih sugrađana unese radost Božića. Akciji se, kao i godinama prije, pridružio i ugostitelj Boris Leburić i slastičarna “Tviks”, koja je za porodice obezbijedila i kolače.

– Zahvaljujući Borisu Leburiću iz Prnjavora uz naše pakete ćemo podijeliti i pečenje, hljeb i piće, kao i paketiće za najmlađe ukućane, a slastičarna ‘Tviks’ je obezbijedila kolače – precizirala je Popadićeva.

Potpredsjednica KSS podsjeća da je ova dobrotvorna organizacija u prošloj, 2019. godini uspješno realizovala tri velika projekta: izgradnja kuće za porodicu Rakić iz Paramija, opremanje kupatila i dogradnju dječije sobe za porodicu Trivičević iz Babanovaca i renoviranje kontejnera za stanovanje i stambeno zbrinjavanje ratnog vojnog invalida Drage Ivančevića iz Hrvaćana. Projekti su, poručuju u Kolu, realizovani zahvaljujući dobrom odzivu donatora i lokalne zajednice.

Članice Kola, trenutno rade na pripremi tradicionalne, humanitarne 27. Svetosavske zabave.

– U ovoj godini želimo pomoći izgradnju kuće petočlanoj porodici Vasić iz Čorli. Pozimo zato sve ljude dobre volje da nam se pridruže na Svetosavskoj zabavi, u skladu sa mogućnostima daju donaciju i tako budu dio ove plemenite priče – rekla je Popadićeva.

Dobrotvorna Svetosavska zabava na kojoj će sav prihod prikupljen darivanjem svetosavske krofne biti upućen za nabavku potrebog materijala za porodicu Vasić biće održana 25. januara, od 19,00.

(TV K3)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*