“Kriminalna grupa sa jasnom hijerarhijskom strukturom”: Sud BiH odbacio žalbe, Jelena Majstorović ostaje u pritvoru

Vanpretresno vijeće Suda BiH odbacilo je žalbe osumnjičenih u predmetu “Brend 4” i potvrdilo odluku o određivanju jednomjesečnog pritvora za troje osumnjičenih, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Iz analize dokaznog materijalna ispravno je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da se radi o kriminalnoj grupi sa hijerarhijskom strukturom, kao i da je svaki od pripadnika grupe imao unaprijed određene planirane zadatke i uloge u izvršenju krivičnih djela – navodi se u obrazloženju vijeća.

Dodaju kako pribavljeni dokazi ukazuju na osnovanu sumnju da je osumnjičena Jelena Majstorović kao šef Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaje organizovala i rukovodila grupom kojoj su pristupili osumnjičeni Stevo Savić i Radenko Popović.

Sud BiH tako je potvrdio raniju odluku o određivanju pritvora Jeleni Majstorović, Stevi Saviću i Radenku Popoviću u trajanju od mjesec dana.

Jelena Majstorović šef Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja UIO BiH označena je kao organizator kriminalne grupe čiji su članovi takođe uhapšeni u akciji “Brend 4”.

Koristeći autoritet šefa, Jelena Majstorović je organizovala i rukovodila organizovanom kriminalnom grupom kojoj su pristupili osumnjičeni Stevo Savić, Radenko Popović i drugi – otkrio je ranije izvor Srpskainfo iz bezbjednosnih agencija BiH.

Dodaje kako su Majstorovićeva i saučesnici krivična djela izvršili radeći kao službene osobe sa specijalnim ovlaštenjima u UIO BiH.

– Osumnjičeni su krivična djela za koja se terete, odnosno udruživanja u grupu, te zloupotrebu službenog položaja izvršavali u službenim uniformama UIO BiH, te ucjenama i pritiscima pretresali fizička lica i radnje, a da pri tome nisu sačinjavali fotodokumentaciju – dodao je izvor Srpskainfo.

Glavna meta kriminalne grupe kojom je rukovodila Majstorovićeva, prema navodima iz istrage bili su nakit i novac.

Srpskainfo.com

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*