Krave i korona „zaustavili“ pljenidbu imovine Vladimira Usorca

Banka Srpske u stečaju pokušala je juče da zaplijeni pokretnu imovinu predsjednika Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara RS Vladimira Usorca zbog duga koji ne vraća. Međutim, izvršioci su se vratili praznih ruku jer im Usorac nije dozvolio da uđu na farmu zbog toga što su članovi njegove porodice pozitivni na virus korona, saznaje CAPITAL.

Banka Srpske potražuje od Vladimira Usorca oko 370.000 KM koje on već tri godine ne vraća, a za koje je založio pokretnu opremu na svojoj farmi.

Zbog toga je banka pred Osnovnim sudom u Prnjavoru pokrenula izvršni postupak, koji već tri puta bezuspješno pokušava da sprovede.

U Banci Srpske smatraju da Usorac namjerno opstruiše izvršni postupak zbog čega od suda traže da ovaj postupak, u skladu sa zakonom, sprovede i okonča.

Kako se vidi iz dokumentacije koja je u posjedu CAPITAL-a, Usorac je prvo tvrdio da se započeta demontaža založenih stvari ne može vršiti jer se krave „uznemiravaju i gube mlijeko“.

Nakon toga banka je tražila vještake veterinarske struke koji bi dao stručan odgovor na ove tvrdnje, ali se oni nisu odazvali na ročište.

Sudski izvršioci su juče ponovo bili na farmi Usorca, ali opet nisu uspjeli da oduzmu založenu imovinu.

Naime, Usorac ih je obavijestio da su članovi njegove porodice zaraženi virusom korona i nije dopustio demontažu.

U banci navode da zbog ovog slučaja imaju troškove, jer svaki put kad izvršioci izlaze na teren, oni moraju da plate kamione i ljude koji će pokupiti opremu zbog čega od suda traže da ovaj postupak okonča u što kraćem roku.

Usorac: Nema opstrukcije, neka plijene

S druge strane, Usorac tvrdi da nikakve opstrukcije nema i da postupak još nije priveden kraju iz objektivnih razloga.

Tvrdi i da je nudio banci da plati 150.000 KM duga, ali da je banka tražila i zatezne kamate na šta on nije pristao.

„Ako hoćete sve onda izvolite, plijenite. Pored te opreme, zakazana je i javna prodaja zemlje i stana koje sam založio. Ja sam im juče samo rekao da smo u izolaciji zbog toga što su mi sin i supruga zaraženi virusom korona i da zbog toga ne mogu na farmu. Neka sačekaju deset dana i sve će biti u redu“, kazao je on i dodao da mu je banka već oduzela dva robota.

M. Čigoja Ljubojević / Capital.ba

8 Comments

 1. Usorac kao i svi poljoprivrednici kojima vlada pomaze, ali cim se dignu bosnjaci da idu na blokadu granica sa Srbijom nasi prodani srbi odma staju uz bosnjake i odma blokiraju svoju R.Srpsku sto ne idu u Sarajevo pa tamo prave blokade. Kad ce se srpski poljoprivednici dozvati svome narodu a ne na bosnjacke pozive da blokiraju srpske granice.

  • Mozda zato sto nema srbskih granica u Bih.
   Predjes Drinu pa s one strane brani srpsku granicu.

 2. Gospodin Usorav je javno ovde iznio informaciju da zeli da proda farmu u kompletu.
  Molim ga ovim putem da saopsti pocetnu cenu

  Naravno ako je farma jos na prodaju

 3. Kao da je 50 miliona duzan, njegov dug njegov problem. Nemam ništa sa Usorcom niti ga branim! Kad tako objavljujete objavite milione što su smuvani al treba imati petlju kad ovi sa vlasti muvaju i duguju. Ovaj makar nešto radi tralja po tim njivama ne sjedi po kafanama i smišlja gdje ce se ugraditi da smuva lovu.

 4. Dovoljno si ti dobio podrske i od vlasti i drugih organizacija.
  Jedan najobicniji poljoprivrednik (seljak) se 5x kvalitetnije bavi poljoprivredom i stocarstvom od tebe. Dovoljno je da se pogleda sa puta u kakvom je stanju farma i kako je sve neuredno a da ne pricamo o iznosenju blata na cestu, hajde nije problem iznese se blato medjutim nisi u stanju da to pocistis sta ti je duznost.

  • Odgovor za ovoga Komsu što piše. Ako ce mo pogledati pa nije valjad samo da ti ovaj samo komso radi zemlju. Koliko ja znam kad naiđem a i znam da oko te farme još ima par njih koji izađu iz njive na put pa iznesu blato . Selo je to Komso…

 5. Koliko si podržavao vlast al opet ti ostaše dugovi i krediti
  a oni kajmak pokupiše.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*