Košarac dobio presudu: Novac Miladina Stanića doniraće u humanitarne svrhe

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odbacio je kao neosnovanu žalbu bivšeg SDS-ovog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladina Stanića, kojeg je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac tužio za klevetu zbog navoda da sa Naserom Orićem izvozi meso iz BiH u Tursku.

Odlukom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda na Sokocu na osnovu koje je Stanić dužan da u roku od 30 dana isplati Košarcu 1.500 KM na ime naknade nematerijalne štete zbog iznošenja neistinitih činjenica, kao i da nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 842 KM.

Drugostepenom presudom odbijen je i zahtjev Stanića za naknadu troškova žalbenog postupka.

Košarac je Srni potvrdio da je dobio presudu protiv Stanića i u drugostepenom postupku.

“Nemam namjeru da se bavim gnusnim i lažnim optužbama koje pojedinci iz SDS-a javno iznose na moj račun. Time će se, kao i u konkretnom slučaju protiv Stanića, baviti pravosudne institucije”, rekao je Košarac.

On je dodao da će dobijeni novac na ime naknade nematerijalne štete donirati u humanitarne svrhe.

“Stanić je dužan da mi isplati novčana sredstva, koja ću sa velikim zadovoljstvom donirati ljudima iz Prnjavora koji su u potrebi. Tako će konačno Stanićevi sugrađani iz Prnjavora imati barem neku korist od njega. Svako Stanićevo zlo za nečije dobro”, poručio je Košarac.

Košarac je tužio Stanića jer je na konferenciji za novinare u septembru 2021. godine iznio neistinite navode na njegov račun u vezi sa izvozom mesa u Tursku.

BL-portal

3 Comments

  1. Jel nije ovoga Dodik smjenio poslije partijanja u vrijeme kontrole?
    Jedni krali na maskama i respiratorima drugi nas trovali kiseonikom,treci nas kaznjavali a ovaj Kosarac se provodio u to vrijeme po nocnim klubovima.Rece Dodik tada da vise nece biti dio njegovog tima kada ono opet ministar.Hahaha u kojoj mi drzavi zivimo Boze mili

  2. Bas je to nesto puno para za njega da isplati, ovo kao da se djeca igraju malo

  3. Dobra ti je ova da podijelis pare gradanima Prnjavora da imaju neke koristi od Miladina hahaha!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*