4 Comments

 1. Вук Стефановић Караџић је лако објашњива заблуда која се и дан-данас слави, обиљежава, уважава, придаје већи значај него што објективно јесте; по њему се називају институције, службе, научне установе, улице и тргови, школе и оно што је најгоре – надарена и паметна дјеца основног и средњег образовања.
  Код оцјене Вуковог доприноса развоју српског језика и књижевности углавном је све измишљено и преувеличано, од његове побједе реформе (1847.) до данас. На тим тезама стасале су генерације универзитетских професора и доктораната који су и дан-данас на високим положајима у школском систему, разним институцијама и агенцијама, библиотекарству…
  Хајде да, ја овако просјечно образован, приупитам неке полазне дилеме и недоумице моје сумњичавости:

  Како се неуки и полуписмени Вук нађе у Бечу, 1813. године, са никаквим знањем њемачког језика? Како то да дође у контакт са једним од најученијих особа тога доба – Копитаром, оданим царским језуитом? Јернеј Копитар ће имати кључну улогу у израстању Вука у “оца” српског језика и писмености, биће му кум при закључењу брака и много штошта друго, али ће бити и један од кључних играча у формирању Румуније и “румунске нације” на штету и рачун Срба, и физичком раздвајању Срба од Царске Русије! ОВДЈЕ:
  https://www.youtube.com/watch?v=AHHXusAwjk8

  Ево још неких спорних хвалоспјева који се приписују једном од највећих издајника Срба, творцу хрватског језика и хрватске нације, или других:
  ОВДЈЕ:
  https://vidovdan.org/drustvo/kroatizmi-i-srpski-jezik/
  http://www.rasen.rs/2017/04/nemac-pre-vuka-sakupio-srpske-narodne-pesme-erlangenski-rukopis/#.XVQJtOMzbcs
  http://www.rasen.rs/2017/11/vuk-karadzic-preprodao-stotine-starih-srpskih-knjiga-strancima/
  http://www.rasen.rs/2017/05/rasparcavanje-srpskog-jezika/?relatedposts_hit=1&relatedposts_origin=27424&relatedposts_position=0#.XHG5RqJKj
  https://www.zapadnisrbi.com/ostalo/pricaj-srpski-jezik/223-reforma-srpskog-jezika-vuka-s-karadzica-i-politicke-posledice

  То је само мали дио приказа другчијег вредновања Вука, Вука као издајника и великог штеточину код Срба. Питања има охо-хооооооо… али коме их поставити?! Следећи на тој листи био би краљ Ујединитељ – Александар Карађорђевић, а она Александар Вучић, па Мило и Миле… и тако редом!

  Коме поставити питања или дати одговоре на измишљене вриједности, лажну историју…

  • Odgovor:
   Pored pomenutog Vuka tu su još “slavni naučenjaka” Pupin, te “mudri” Nikola Pašić, Konstantin Koča Popović, Zoran Đinđić, Savo Kovačević, Dragica Pravica i Rada Vranješević, Đuro Pucar Stari, dr Mladen Stojanović, Diana Budisavljević, e da bi danas došli do Aleksandra Vučića, Mile Đukanovića, Mile Dodika, Mladena Ivanica, Nikole Sporova… i braće Tomas!

   Kod Srba je sve naopako poslozeno: istorija, nauka, prosvjetni sistem, institucije, moralne vrijednosti…

   Zahvalan sam Bogovima koji nas štite od svih naših otvorenih dušmana ali i prijatelja svih vrsta i fela!

 2. Вук Караџић је највећа непогода која је задесила Србски народ. Друга је Александар Карађорђевић, трећа Бравар, четврта Александар Вучић, Мило и Миле…
  Погледати:
  http://www.tvbest.rs/106715-upamtite-ovo-ime-branislava-bozinovic-zena-koja-je-dokazala-da-je-srpski-jezik-najstariji-na-svetu-foto-bideo.

  Питање за Ведрана:
  Шаљем коментар а он заврши на – Page not found (404)?!!!
  Да ли да више не коментаришем?????!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*