Komunalni radovi ubrzano mijenjaju izgled Prnjavora

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Izgradnjom i rekonstrukcijom ulica, komunalne infrastrukture, parkinga, zelenih i drugih javnih površina višemilionske vrijednosti, Prnjavor ubrzano mijenja izgled.

U toku je rekonstrukcija ulice Vida Nježića, koja je od velike važnosti za ovo mjesto. Ona se nalazi u veoma naseljenom i prometnom naselju koje grad povezuje sa magistralnim putem Derventa – Banjaluka.

Ovog proljeća, kada radovi budu završeni, ova ulica, do skora u veoma lošem stanju, sa mnogo rupa i prašine, dobiće sasvim novi izgled, naglašavaju u lokalnoj upravi.

Obnova povjerena preduzeću MG “Mind” podrazumijeva postavljanje asfaltnog sloja, izgradnju pješačkih staza, rasvjete, regulisanje odvoda površinske vode, zamjenu vodovodnih, kanalizacionih i drugih instalacija. Rekonstrukcija Ulice Vida Nježića košta milion KM, a za lokalnu upravu predstavlja jedan od najznačajnih infrastrukturnih projekata ove godine.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Međunarodnim Projektom opšinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) obezbijeđeno je 200.000 KM, a preostali dio novca je iz opštinskog budžeta.

– Ova ulica dužine jednog kilometra, u nižoj zoni grada, veoma je značajna za rekonstrukciju gradske vodovodne i kanalizacione mreže. Ona predstavlja temelj svih komunalnih poslova u cijelom gradskom području koje je znatno više, na većoj nadmorskoj visini – naglasio je Darko Tomaš, načelnik Prnjavora.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Darko Tomaš načelnik Prnjavora

Sa više od 50 završenih ili započetih infrastrukturnih poslova u prethodne dvije godine, opština Prnjavor svrstana je među najveća gradilišta u Republici Srpskoj.

Dug je spisak gradilišta i radova koji potvrđuju navedenu konstataciju. Završena je zgrada Muzičke škole, znatno proširen vrtić, izgrađeni trotoari u pet ulica, asfaltirano nekoliko desetina kilometara gradskih ulica i seoskih puteva. Uz temeljnu rekonstrukciju centralne ulice i rasvjete na Trgu srpskih boraca, osvijetljeno je i više gradskih te većih seoskih naselja.

Više od milion maraka uloženo je u potpunu obnovu pet škola, a riješen je i dugogodišnji problem pristupa novom gradskom groblju. Asfaltiran je okoliš ovog objekta, izgrađen parking te postavljena rasvjeta.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

U Prnjavoru, na čijem ulazu je izgrađen moderan kružni tok kojim je smanjena gužva u saobraćaju, intenzivirana je stambena i poslovna izgradnja.

– Stimulativne subvencije i porezi, uspješna saradnja sa republičkim vlastima, pokazali su se kao dobitna kombinacija za sve Prnjavorčane – smatra Tomaš.

Ukupna zajednička ulaganja iz opštinske, republičke i kase privrednika u razvoj Prnjavora, kaže Tomaš, iznose više desetina miliona maraka. On takođe naglašava završetak dve stambene zgrade za boračke porodice te izgradnju mosta na Ukrini u Dragalovcima koji spaja Prnjavor i Stanare.

Privredno-turistička zona

U blizini priključenja na autoput Doboj – Banjaluka u toku je izgradnja privredno-turističke zone u Prnjavoru sa 120 građevinskih placeva. Pet prvih firmi već je počelo gradnju fabrika.

Blizina železnice, graničnih prelaza i pogodnosti koje daje Opština ukazuju da Prnjavor postaje jedno od najperspektivnijih mjesta za ulaganje u privredu, trgovinu i druge oblasti, naglašavaju u lokalnoj upravi.

Vodovod Povelič

Poslije višegodišnjih aktivnosti, pri kraju je izgradnja vodovodne mreže kojom će sa izvora u Poveliču, udaljenom 7 kilometara od Prnjavora, pitkom vodom biti dugoročno snabdjeven Prnjavor te sedam mjesnih zajednica.

Veći dio seoskog područja i dio grada dobili su vodu iz vodovoda. U toku je izgradnja rezervoara na brdu Cer odakle će, poslije transporta vode iz Poveliča prirodnim putem, pitkom vodom dugoročno biti snabdjeven preostali dio gradskih prnjavorskih naselja, uvjeravaju u opštinskom Odjeljenju za urbanizam.

Srpska.info

19 Comments

 1. Čega se pametan stidi ,budala se diči! Leži ti više ne prolaze nije narod glup koliko ti misliš.

  • Varas se! Narod ne vjeruje svojim očima, ušima i umu ,vec onom što RTRS prenosi.Da nije tako zar bi nam vlast bili Dodik “merhaba aga”, Pejina unuka i mali Pinokio- kredit načelnik!?

 2. Stvarno je nevjerovatno kako ovi iz SNSDa kao po matrici imitiraju Dodiga! Laži,srbuj i puni džepove.

 3. Ulica Vida Njezica je trebala jos prosle godine biti gotova,a vidimo da je svrstana u kapitalne objekte za ovu godinu…ko li ce se tu sve ugraditi?Gledam prije neki dan rade šaht dole na raskrsnici kod Glaža i brojao sam.Jedan ušao dole radi a cak osmorica stoje gore i pricaju a mi to placama.Naravno da su probijeni rokovi za zavrsetak,a sto su obiljezili da su radovi i da se nemoze proci to je strava.Nema nikakve signalizacije ili tako nesto…!Sta je sa kruznim tokom na vijaci i kad je obecan.Dajte meni mjesalicu i materijal ja cu ga sam za 7 dana uraditi i izbetonirati.Lazima nikad kraja

 4. Šta očekivati od čovjeka koji u životu ama baš ništa konkretno nije radio! Čitav život živi na nas račun kao i vecina njegove porodice! Samo mi nije jasno otkuda mu od budzetske plate pare za pravljenje privatnog Fonda-banke? Vjerovatno od poštenih radnji kao što je i izgradnja ove ulice!

 5. Odmah da kažem da nisam pristalica ni Darkin ni Sinišin.Pristalica sam rada i stvaralaštva.I moram kazati da se u ovom periodu više radi nego što se radilo u prošlom Gatarićevom mandatu.Mada bi i Tomaš mogao i trebao mnogo bolje.Radovi i na ulici pored Trga a i na ovoj Vida Nježića se izvode puževom brzinom,kružni tok na Vijaci zanijemio,o njemu se i ne govori a pored usporavanja saobraćaja imamo i tako česte saobraćajke a kad je dolazio za načelnika Tomaš obeća da će prvo to da uradi.Tačno urađen je ovaj u gradu ali ni ovaj na Vijaci nije ništa manje važan.I još samo nešto,nisam čest posjetioc stočne pijace,no prije par dana nisam mogao da vjerujem svojim očima, pa tu nemamo niti jedne korpe ili kante a dobro bi došao i kontejner za smeće.

  • Nista vise Tomas nije uradio od Gatarica! Jedino sto nas je opet zaduzio za razliku od Gatarica koji nije zaduzio opstinu niti za 1 marku a dug je smanjio za 12 miliona!

 6. Zna li doktor ekonomskih nauka šta su efikasnost, efektivnost i ekonomičnost. ..

 7. Čuj ulica Vida Njezica jedan od naj znaajnih projekata u ovoj godine,pa koliko mi svi znamo to je bio projekat za proslu godiniu,koji je trebao biti gotov do 8.decembra,a ti ga prebacio u ovu godinu,pa lopovi jeddni koga vi vise zajebavate,jedino sto ste digli novi kredit i opljackali nas gradjane Prnjavora.

 8. Stvarno je jadni prioisivati Tomasu kruzni tok koji je izgradjen srestvima Republickog budzeta.Po toj logici Gataric bi mogao prisvojiti autoput jer je napravljen i otvoren za njgova mandata!

 9. Ako je sve ubrzano kao sanacija ul. Vida Nježica teško nama! Mislim da je vrijeme najbolji sudija i da lagano ali sigurno razotkriva Darku Tomasa kao nasminkanog,prepotentnog naduvanka koji u zivotu nista nije radio osim sisao budzet!

 10. Dovoljno je vidjeti koliko mu je uspjesan caca Pero! Iver ne pada daleko od klade!

 11. Jedina investicija gospodina nacelnika je dron od 16.000 KM koji ce nacelnik koristiti za svoju licnu kampanju ili ako nedaj Boze opet bude poplava da nacelnikovi ljudi mogu snimati dok je on u svom toplom domu u BL.

 12. Darko nastavlja da se kiti tuđim perjem!Štaje to on proširio vrtic kada ga je Sinisa zavrsio?!Šta je to on uradio na Povelicu poslije Sinise i koliko je novih prikljucaka postavio?! Muzicka škola je kompletno Sinisina ideja koju je zapoce i vise od 2/3 zavrsio a Darki je čak ostavio srestva na posebnom računu za završne radove.
  Sramota je da tako mlad covjek kome smo dali povjerenje manipulise sa nama i nasom intiligencijom!

 13. Citat iz teksta:
  Ovog proljeća, kada radovi budu završeni, ova ulica, do skora u veoma lošem stanju, sa mnogo rupa i prašine, dobiće sasvim novi izgled, naglašavaju u lokalnoj upravi.
  Zavrsen citat

  Moj komentar i pitanje :
  Dokad cemo morati citati ovakve gluposti i ko to vise pise? Da ce ulica Vida Njezica biti zavrsena ovog proljeca???????!!!!
  Hallo bre pa sad ce LETO ……..,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*