Kod dvije osobe iz Prnjavora potvrđen korona virus

Код 136 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, 29.7.2020. у 9 часова.Од посљедњег извјештаја…

Posted by JZU Institut za javno zdravstvo on Wednesday, July 29, 2020

❗️У протекла 24 часа, на подручју општине Прњавор, регистрована су два лица заражена вирусом корона. ❗️Новозаражена лица су старије животне доби, мушког и женског пола. ❗️Једно лице је хоспитализовано на Универзитетско клиничком центру БЛ, а друго се налази у кућној изолацији. ✅ Под здравственим надзором тренутно се налази 176 особа. ➡️ Од почетка пандемије, на подручју општине регистровано је 110 особа заражених вирусом корона, док је 36 лица опорављено.

Код 136 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, 29.7.2020. у 9 часова.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча , извршено је тестирање 675 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 136 особа у Републици Српској.

Ради се о 76 мушких и 60 женских особа, од којих је 24 млађе, 88 средње и 24 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 20 особа је из Бањалуке, 14 из Требиња, 12 из Зворника, 11 особа је из Бијељине, по шест из Модриче и Српца, по пет из Добоја, Фоче и Шамца, четири особе су из Дервенте, по три из Братунца, Вишеграда, Кнежева, Козарске Дубице, Теслића и Челинца, по двије су из Билеће, Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Невесиња, Петрова, Прњавора и Рибника и по једна особа је из Котор Вароша, Мркоњић Града и Приједора.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Љубиња, жени старије животне доби из Петрова и жени средње животне доби из Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.624 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 160 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.224 особе. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 49.248 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 256, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 61, а у oпштим болницама 195.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.626 особа,

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*