Kod dvije osobe iz Prnjavora potvrđen korona virus

Код 72 особe у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, 8.9.2020. у 9 часова.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 434 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 72 особе у Републици Српској.

Ради се о 38 мушких и 34 женске особе, од којих је 20 млађе, 44 средње и осам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 36 особа је из Бањалуке, седам из Фоче, шест из Бијељине, по пет из Градишке и Лакташа, три из Пала, по двије из Козарске Дубице, Мркоњић Града и Прњавора и по једна из Зворника, Кнежева, Новог Града и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени старије животне доби из Фоче.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.874 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 265 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.944 особe, а тестирано је укупно 68.476 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 195, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 59, а у oпштим болницама 136.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3.038 особa, а надзор је завршен код 53.614 особa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*