Klizište prijeti da sruši objekat i ugrozi živote Prilog TV K3

Zbog obilinih padavina, klizište u dvorištu i u blizini kuće porodice Muhić u Prnjavoru ovih dana ne miruje i pravi dodatnu štetu na njihovoj imovini. Međutim, veći problem je pomjeranje susjednog objekta nekdašnjeg hostela „Atos“ koji prijeti da se uruši i ugrozi ljudske živote.

Porodica Muhić iz Prnjavora u posljednih desetak dana ne spava mirno. Klizište, koje ih muči već nekoliko godina, zbog pojačanih padavina i otopljenog snijega se dodatno aktiviralo i napravilo veliku štetu na njihovoj kući i u dvorištu. Betonski prilazni put je prepolovljen, popucale mu vodovodne cijevi i žice kablovske mreže, a stepenice su se odvojile od kuće koja je takođe na više mjesta pretrpjela velika oštećenja. Međutim, najveći problem je objekat susjednog hostela „Atos“, koji ne radi već tri godine i koji zbog klizišta prijeti urušavanjem.

Na objektu nekadašnjeg hostela i restorana jasno se vidi da uveliko klizi i propada, i da je u najmanju ruku nestabilan. Vlasnika nema već tri godine, od kada se odselio u Austriju.

Starina Ferid u odmaklim godinama strahuje za sopstveni i život svoijih najmiljih. Nije mogao da govori o mukama koje proživljava.

Muhići su pozvali nadležnu Republičku inspekciju da reaguje, ali još uvijek nisu dobili povratnu informaciju.

Pokušali smo kontaktirati vlasnika Atosa Željku Bijelonića, ali bezuspješno. Njegov otac Luka nam je u telefonskom razgovoru rekao da čeka procjenu inspekcije i da će nakon toga odlučiti šta će uraditi sa objektom bivšeg hostela.

TV K3

3 Comments

  1. Mislim da bi se to dalo lako sanirati,otiša bi u knjizaru i kupio OHO ljepilo i to sve zalipio,pa nebi to moglo njidje da mrda.

  2. Породица Мухић има вјероватно кућу на нестабилним темељима. На оваквој косини се куће не граде, поготово ако нису у темеље забијени армиранобетонски шипови.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*