U Dječijem vrtiću „Naša radost“ održana „Kestenijada“ (FOTO)

U Dječijem vrtiću „Naša radost“ u Prnjavoru danas je održana „Kestenijada“ kao završna manifestacija ove predškolske vaspitno – obrazovne ustanove u sedmici u kojoj se promovišu dječija prava i porodične vrijednosti.

Pedagog vrtića Ljubica Božunović u izjavi Srni kaže da je ovo postala već tradicionalna jesenja manifestacija, a ove godine je organizovana u vidu ‘otvorenih vrata’ .

„Roditelji, mališani i zaposleni u vrtiću danas su se družili, upoznali smo se sa načinom svakodnevnog funkcionisanja vrtića i promovisali prava djece. Djeca su imala zadatak da urade jesenje kreacije u vidu lišća i jesenjih plodova od kojih smo napravili različite šeširiće i kapice, a pjevali su i recitovali pjesme o ovom godišnjem dobu “ , rekla je Božunovićeva.

Ona je podsjetila da je na prijedlog republičkog Pedagoškog zavoda organizovana i likovna radionica tokom koje su roditelji imali zadatak da sa svojom djecom kod kuće naprave crteže i da ih donesu u vrtić kako bi se upriličila izložba.

Izabrano je deset najboljih radova, dok su sva djeca nagrađena prigodnim poklonima.

Tokom današnje „Kestenijade“ u vrtiću je ispečeno 25 kilograma kestena, napravljeno 50 litara čaja, a upriličena je i prigodna zakuska za djecu i roditelje.

U vrtiću „Naša radost“ u Prnjavoru predškolskim vaspitanjem obuhvaćeno je 208 mališana

T.S. – SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*