2 Comments

 1. @ Добро је, нека није горе

  (Po)Štovani,
  džaba je slijepom pokazivati a gluvom govoriti, piši propalo.
  Jer oni, nazovi političari, “Struka” i mejnstrim mediji, rade kako im se kaže, kako im je rečeno, čak i ono što “iskoči” iz očekivane kolotečine, e, samo da se Vlasi ne (do)sjete! Jedan manji dio naše “Elite” živi u sopstvenom neznanju, ne znaju ništa, tako da oni – u granicama svog znanja misle da rade u dobrobit sebe i svoje zajednice (birača i svih drugih građana) ali u granicama svog neznanja rade za one iznad njih, one koji znaju i koji smišljaju i odlučuju.
  I još jedna konstatacija, istorijski provjerena, govori o tome – dakle, da nas istorija uči da nijedno novo pokolenje (generacija) nikad ništa nije nauučila iz životnih grešaka prethodnika i da ih uvijek ponavlja. Problem je u stavu da svaka generacija sebe smatra inteligentnijom od one prethodne a mudrijom od one koja dolazi poslije njih! I tako u krug… ili što bi se reklo – ljudska glupost je bezgranična, kao vasiona.
  Ovo što se dešava, sve onako đuture i naizgled nepovezano je već poodavno smišljeno i završiće se kada nas vakcinišu i čipuju, a onda – Tres vulves matres, ili tako nešto, daleko bilo.

  U prilogu jedan poučan video-link, vrlo aktuelan; OVDJE:
  https://www.youtube.com/watch?v=f-pR5CKZ0IE&t=28s

 2. Ово је школски примјер наше невеселе стварности, или боље речено наше нове стварности.
  У овој причи непосредно су судбоносно повезани – једна јавна установа, Дјечији вртић, Кризни штаб за ванредне ситуације, група родитеља као корисници Дјечијег вртића, опаки и злокобни зулумћар звани вирус корона, Ковид-19 и најмлађи наши суграђани, невина дјечица која тек ступају на животну сцену звану сурови и непредвидљиви живот.

  Да мало „загребем“ проблем. Дјечица су престала да користе услуге Вртића јер је утврђено да је једна од васпитачица „позитивна“ на корона вирус. Из предострожности Кризни штаб доноси одлуку о престанку рада Вртића до даљњег, док се не стекну безбједоности услови и евентуално отклоне узроци непосредне опасности. Поштујем, али…
  Али види сад чуда невиђеног, што само говори о површности и незнању оних који одлучују о нашим животима. О Кризном штабу је ријеч. ЈУ Дјечији вртић обавјештава поштоване родитеље и прњаворску јавност, данас – 06.08.2020.године, да ће Дјечији вртић почети с радом 10.08.2020.године а да још нису извршили комплетну дезинфекцију и генерално чишћење! То ће, пишу, урадити сутра!!? Каква је ту логика збивања и одлучивања не знам, али је евидентно да постоји велика рупчага у знању и његовој примјени у пракси. Није проблем у дезинфекцији и генералном чишћењу – баталите то као небитну и споредну радњу, јер то се подразумјева, већ је у питању сазнање да Кризни штаб нема појма о вирусу, о њему ни ријечи! Да би ствар била бизарнија, према моме сазнању – вирус корона, или Ковид-19 не постоји, измишљен је! Нису обавјештени….
  Када бих се ја питао, ја бих овог момента распустио Кризни штаб, као групу незналица који нису дорасли тренутку дешавања за питања о којима доносе одлуке од животне важности за родитеље малишана, упослене у ЈУ Дјечији вртић и за грађане општине. Ја сам тражио, као и још неки коментатори, да се објави списак чланова Кризног штаба, именом и презименом и које су им лиценце да могу доносити обавезујуће одлуке и казнене мјере грађанима Прњавора. Ако не знају, а то је више него очигледно, онда би они требали да спроводе упутства Института за јавно здравство или неке друге републичке установе, било би најприродније Министарства здравља…

  Наш проблем је у томе што је ово тек почетак „игранке“, слиједе гори дани, нажалост. Слиједи “врућа” јесен али и зима, ако г. Трамп не обнови мандат. Ето нам онда Вучића, др Коња и оне старлете, др Кисићке све сами глобалистички јуришници, а крајњи циљ је вакцинација и чиповање. Тек онда ћемо “обрати бостан”, у сред зиме кад му вријеме није… дужа прича.

  На крају морам ипак да „спустим лопту“ и мало прогледам кроз прсте на (не)знање Кризног штаба. Ово је свјетски „пичвајз“ у којем се не сналазе ни мало већи и озбиљнији играчи. Али сва моја запажања и ставове желим да узмете као добронамјерну критику, да се у ходу престројавате, да усвајате нова знања, да се не борите против нечега чега нема и да нам укинете обавезу ношења маски… аман, људи, ношењем маски се додатно трује организам, тако да он (организам) производи више антитијела која ће „Струка“ прогласити да су баш она тијела која производи Ковид-19, да смо зато „позитивни“, заражени и да ће нас зато стрпати у карантин, блоницу или на респиратор!И ту би нам негдје био крај /The Ende/…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*