JP “Putevi RS” nisu nadležni za izgradnju pješačke staze na magistralnom putu u Ratkovcu

Danas nam se obratio jedan naš sugrađanin, da objavim odgovor od JP “Putevi RS” na njegov upit za izgradnju pješačke staze uz magistralni put M-16, Prnjavor – Klašnice, od izlaza iz Prnjavora tj. raskrsnice Ul. Vida Nježića i M-16 do mjesta Ratkovac tj. Ul. Braće Jugović.

“Putevi RS” su odgovorili da u skladu sa članom 33. Zakona o javnim putevima (“SGRS”, br 89/13) nije nadležno za izgradnju pješačke staze.

Prnjavor.info

4 Comments

  1. Tu bi opstina trebala uvesti gradski autobus da vozi non-stop svakih 15 min po simbolicnoj ceni od 0,50 km… od Gradine dole do kraja industrijske zone … prvo bi narod manje vozio auta, drugo bila bi sigurnost veca, povecao bi se promet u metalex i fortuna, oni bi ujedno mogli biti i sponzori busa …2 busa i teraj od jutra do mraka ….

  2. Kada ih se pita svi će u opštinskoj upravi reći da su intelektualci i mnogo pametni a niko nije našao za potrebu da predloži inicijativu da se barem uradi rasvjeta od Ratkovca do Vijake da ta dionica puta bude po noći vidljiva i za pješake bezbjednija. Sigurno nema novca u budžetu opštine!

  3. Nadlezni su da naplacuju svaki prikljucak na magistralni put od svake firme i svake parcele koja izlazi na magistralni put. Ovdje su svi nadlezni kad se uzimaju pare a kad nesto treba napraviti za stanovnistvo,onda niko nije nadlezan. Pita li se iko koliko djece ide u skolu svakim danom tim dijelom magistralnog puta i sta se desava kad se prolazi pjeske u tom dijelu i naidje sleper brzinom od oko 80km/h!?
    Nedaj boze da se nesto dogodi,ko bi onda bio nadlezan!? Onda ce da naprave stazu! Mora da se dogodi nesreca da neko razmislja o necemu? Ima jos dosta toga za reci ali svaka cast za pokretanje teme i inicijativu! I treba vise takvih stvari ovdje svaki dan…siguran sam da ih je puno.

  4. Puno je smeca i otpada uz put prema banja luci to su nadlezni u odrzavanju puteva da peru saobr.znakove kupe smece i sve ostalo sto podlijeze za put vidite austrije za uzor drugima

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*