Jelena Gajić i Osman Junuzović pobjednici 21. Međunarodne ulične trke

Atletičarka iz Prnjavora Jelena Gajić i atletičar iz Doboj-Istoka Osman Junuzović pobjednici su 21. Međunarodne ulične trke “Prnjavor 2020”, čiji je domaćin bio Atletski klub “Prnjavor”. Trka, koja je više puta odgađana zbog novonastale epidemiološke situacije, održava se povodom 24. marta – Dana opštine Prnjavor, a ove godine dobila je prestižni status pet zvjezdica.

Prnjavorčanka Jelena Gajić i Osman Junuzović iz Doboj-Istoka prošli su prvi kroz cilj na 21. Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru. Drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji atletičarki u trci na 5.000 metara zauzela je član Atletskog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda Slađana Stamenković, a treća je bila takmičarka iz Banjaluke Lusija Kimani. Kod seniora koji su trčali na 5.000 metara drugo mjesto zauzeo je Stefan Ćuković iz Sarajeva, dok je treći bio Belmin Mrkanović iz Doboj-Istoka.

Trka, koja je više puta odgađana zbog novonastale epidemiološke situacije, održava se povodom 24. marta – Dana opštine Prnjavor, a ove godine je za kvalitetnu organizaciju, od Evropske atletske asocijacije dobila i status sa tri zvjezdice. Preduzeće „Komerc mali“ je zlatni sponzor. Generalni pokrovitelj trke je opština Prnjavor, a istu je otvorio načelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Uličnoj trci u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić.

Glavnim trkama prethodilo je otvoreno školsko prvenstvo za učenike od prvog do trećeg razreda, kao i trka za cicibane. Nakon toga, nastupili su i učenici od petog do devetog razreda i učenici srednje škole. Trka ima humanitarni karakter, a sav prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen je Udruženju roditelja djeca sa poteškoćama u razvoju “Neven” iz ovog grada. Zbog loših vremenskih uslova, djeca iz Udruženja „Neven“ nisu nastupila u simboličnoj trci na trideset metara.

Izvor: TV K3 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*