Jedna osoba iz Prnjavora zaražena virusom korona preminula pet zaraženih

Код 134 особе у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, 30.11.2020. у 9 часова.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 306 лабораторијскih узорaка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 134 особе у Републици Српској.

Ради се о 75 мушких и 59 женских особa, од којих је 15 млађе, 75 средње и 44 особe старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 39 особа је из Бањалуке, 21 из Бијељине, 15 из Источне Илиџе, девет из Градишке, осам из Источног Новог Сарајева, шест особа из Братунца, по пет из Прњавора и Челинца, по четири из Лакташа и Мркоњић Града, по три особе из Зворника и Милића, по двије из Билеће, Приједора и Шековића и по једна особа је из Вукосавља, Козарске Дубице, Котор Вароша, Осмака, Рибника и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о девет мушких и осам женских особа средње и старије животне доби од којих су четри особе из Добоја, три из Градишке, двије из Бањалуке и по једна особа из Гацка, Бијељине, Прњавора, Мркоњић Града, Козарске Дубице, Дервенте, Модриче и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 29.952 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.048 особa код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 14.670 особа, а тестирано је укупно 132.505 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1.223, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 459, а у oпштим болницама 764.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 12.812 особа, а надзор је завршен код 94.161 особа.

3 Comments

    • Неко рече : ” Док истина обује ципеле, лаж већ обиђе пола свијета “

      • Mislim o informacijama za viruskorona pretjeravate s tim virusom. Dajte nešto pametnije u javnost, kako dalje živjeti u budućnosti sa ovom krizom nerada..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*