Jedna osoba iz Prnjavora preminula od posljedica zaraze korona virusom, tri osobe novozaražene

Кod 137 osoba u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo virusa korona, 28.1.2021.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 615 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 137 osobe.

Radi se o 72 muške i 65 ženskih osoba, od kojih je 14 mlađe, 79 srednje i 44 osoba starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, 36 osoba je iz Banjaluke, po 14 iz Pala i Prijedora, devet iz Bijeljine, po osam iz Zvornika i Teslića, po pet iz Gradiške, Doboja i Laktaša, četiri iz Šipova, po tri iz Bratunca, Dervente, Кotor Varoša, Mrkonjić Grada i Prnjavora, po dvije iz Кozarske Dubice, Rogatice, Srebrenice i Foče i po jedna iz Broda, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Petrova, Srpca i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o četiri muškarca i ženi srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Pala, Foče i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 39.970 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.037 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 26.503 osoba, a testirano je ukupno 181.643 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Sropskoj je 624, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 220, a u opštim bolnicama 396 .

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.434 osoba, a nadzor je završen kod 129.333 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*