Jedna osoba iz Prnjavora preminula od posljedica zaraze korona virusom, jedna novozaražena

Kod 82 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo virusa korona, 3.2.2021. u 9 časova.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 555 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 82 osobe.

Radi se o 35 muških i 47 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 48 srednje i 27 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 34 osobe su iz Banjaluke, sedam iz Doboja, šest iz Zvornika, pet iz Prijedora, četiri iz Bijeljine, po tri iz Han Pijeska, Čelinca i Šipova, po dvije iz Кozarske Dubice, Ljubinja i Novog Grada i po jedna osoba je iz Кneževa, Кotor Varoša, Laktaša, Milića, Mrkonjić Grada, Oštre Luke, Prnjavora, Sokoca, Srpca, Teslića i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva srednje (muškarac 47 godina) i starije životne dobi kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Po jedna osoba iz Novog Grada, Banja Luke, Foče, Prnjavora i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.490 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.080 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 27.425 osoba, a testirano je ukupno 185.309 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 564, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 208, a u opštim bolnicama 356.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.176 osoba, a nadzor je završen kod 130.587 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*