Izvještaj sa 20. redovne sjednice Skupštine opštine Prnjavor

➡️ Ulica u novoizgrađenom naselju pored magistralnog puta nosiće naziv Ulica Ljubinke Rapić, a ulica koja povezuje Poslovnu zonu i regionalni put R – 474 naziv Ulica Poslovna zona Vijaka, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor.

➡️ Lokalni parlament usvojio je i Odluku o proširenim pravima socijalne zaštite u opštini Prnjavor za 2023. godinu kojom je obim prava proširen za obrok za korisnike usluga Opštinske organizacije Crvenog krsta Prnjavor u okviru projekta „Starenje i zdravlje“, na način da će lica bez adekvatnog staranja koja ne žele da budu zbrinuta u ustanove socijalne zaštite ili hraniteljske porodice, dva puta sedmično imati obezbijeđen topli obrok u periodu od 1. aprila 2023. do 15. decembra 2023. godine.

➡️ Odlukom Skupštine opštine visina vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji opštine Prnjavor, po jednom m2 ostaje na istom nivou kao i prošle godine, kao i visina naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, osim u dijelu izgradnje objekata preko 400 m2.

„Iako je došlo do značajne promjene cijena na tržištu nismo mijenjali visinu vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji opštine, kao ni prosječnu konačnu građevinsku cijenu jednog m2 korisnog stambenog i poslovnog prostora na osnovu koje se obračunavaju naknade za građenje, što smatramo određenom podrškom građanima prilikom izgradnje objekata. Određeno povećanje će se desiti u izgradnji objekata preko 400 m2, što ne smatramo da će teretiti građane, već investitore koji se bave stambenom gradnjom“, rekao je Darko Tomaš – načelnik opštine Prnjavor

➡️ Razmatrajući informaciju o zahtjevu komunalnih preduzeća Park i Vodovod za korekciju cijena usluga, lokalni parlament usvojio je zaključak, da Skupština opštine smatra opravdanim zahtjev komunalnih preduzeća za korekcijom cijena pružanja usluga i da u roku od 15 dana nalaže KP „Park“ i „Vodovod“ da naprave dodatne analize efekata povećanja cijena, kao i prijedlog namjene utrošaka sredstava po osnovu povećanja cijena usluga.

➡️Na današnjoj sjednici imenovani su i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja Opštinske uprave opštine Prnjavor.

Opština Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*