IZ PRAVOG UGLA TV K3 – Tema: Nasilje na društvenim mrežama

Gosti:
• Jelena Radivojević- Stupar, psiholog u OŠ “Branko Ćopić” Prnjavor
• Brankica Radonjić, umjetnički rukovodilac dramske scene SPKD “Prosvjeta” Prnjavor

Voditelj i urednik: Maja Dakić

Proizvodnja: TV K3
www.tvk3.info
februar 2020.

8 Comments

 1. За мене је разговор ове три младе даме доживљен као цвркут птица. А веома је лако објаснити зашто. Упоредићу их са пар ликова које свакодневно гледамо и слушамо на телевизији, и који апсолутно смарају својом појавом, својим начином изражавања…
  1. Александар Вучић
  Паузе између ријечи у реченици коју изговара, непристојно су дугачке. Што би наш народ рекао:”Натеже се као гладан срат.”
  2. Жељка Цвијановић
  Ни тачке, ни запете. Ни смисла. А све зачињено трзањем главе да би се косица забацила устрану.
  3. Босић Младен
  Одмакнем се од телевизора кад он прича, јер имам осјећај да ће ме упљувати.
  4. Дарко Томаш
  Да нема поштапалице “ОНО” тешко да би саставио сувислу реченицу. Наравно, ту је и неизоставни глагол “препознати”. Уз гутање пљувачке свако мало, сасвим довољно за промијенити канал на ТВ-у.
  5. Шпирић
  Хоће човјек умријети пред камером.
  6. Тегелтија (из ВСТС-а)
  Прича као да дроби камење. А све са једним циљем: да покаже вјештачке зубе.
  7. Тегелтија други
  Врхунац мутавости.
  ….

 2. Како су многе појаве, ствари и догађаји релативни показује и ова емисија, и коментар мог претходника. Одмах, на почетку, да кажем: опис поменутог дијалога и његове поруке на мене нису оставиле никакав посебан утисак,уобичајен просјек и ништа више.
  Да прво кренемо од почетка! Наслов је следећи: “Из правог угла ТВ К3 – Тема: Насиље на друштвеним мрежама”. Просјечни гледалац већ у старту упада у замку тиме што очекује “спасење” кроз дијалог саговорника на локалној телевизији. Заблуда. И сама ТВ К3 је један од ширења насиља над друштвеним мрежама, кроз свој програм. Колико смо пута само прешли на други ТВ-канал, када је на К3 емитована нека турска, латино-америчка, или хрватска серија; или на готово свакодневну појаву неке певаљке (сада се то зове старлета) која ем што не зна да пјева, ем се појављује у непристојном голишаво-голокраком издању – у доњем вешу, истетовирана и слично! Моја маленкост је “алергична” и на појаву и Став емисију и њеног водитеља и његову “раскошну филозофију”, а поготово на госте који као нешто треба да кажу!

  Дакле, не доживљавамо сви тако усхићено и “савршено изражавање” као неупитни појам памети, знања и професионалности јер је то само лично мјерило и вага сваког гледаоца-слушаоца, понаособ. Проблем је једноставно у чињеници да ми, свако у својим границама схватања, мјеримо, процјењујемо, оцјењујемо и закључујемо да нешто радимо за себе или за друштво, за своје идеје али… али у границама свог несхватања радимо за оне који знају више од нас, који с нама манипулишу и усмјеравају друштвене токове и појединце у неком другом правцу.

  Ево вам класични примјер – просвјета, из које долазе ове двије даме. Па зар неко стварно мисли да је образовни систем у функцији развоја интелектуалног и сваког другог развоја садашњих и будућих генерација, или да је био фактор образовања прошлих генерација?! Да је то тако не би садашње вриједне и успјешне ђаке звали Вуковцима, по једној полуписменој битанги и пробисвјету, фрустрираној сподоби, која се слави и штује – као отац српске писмености?! Тај исти Вук направио је више штете, јада и белаја него читава Турска окупација и комунистичка доктатура заједно.

  • Цијеним мишљење сваког човјека, па и ваше, али се не слажем у констатацијама које сте изнијели у погледу животног дјела Вука Караџића . Не знам зашто таква горчина, и такви атрибути ? Дајте неке званичне референце да видим зашто смо у заблуди, ми који мислимо другачије. Мислим да Вук није заслужио да се трпа у исти кош са пјеваљкама и серијама које сте описали два пасуса раније.

   • @ Кнеже
    Одговор сам написао али га не могу послати да рачунара. То ми се често дешава, али ко зна – можда је и то један облик насиља на друштвеним мрежама? Ово пишем са телефона.

    Препоручујем ти књигу “Тајне Вукове реформе” од Милосава Самарџића, аутора који није из Доњих Вијачана! Књига је доступна на интернету, у пдф издању. У њој ћеш наћи многе одговоре о Вуку.

    Поздрав

  • Pa uvijek su Vukovi i ostale domace zivotinje nanijeli nam vise stete nego bilo koji okupator.To je i danas tako.”Stoka ume da nervira uzmi sta ti se servira”to Vam je sigorno poznato od kuda ovi stihovi.Sada sto se tice Vasih komentara kao i uvijek pohvala pa i ako nekada i nismo saglasni to su neke nijanse koje su u domenu ljudske tolerancije.Sto se tice Vuka ne bih o njemu neka to neko drugi rade koje bolje znaju od mene.Kaze da covjek sto vise cita vise zna ali ne bi bilo pogresno da se kaze i da covjek sto vise cita manje zna.I znanje danas je isto tako opasno kao i ne znanje.Danas je opasno i vidjeti,cuti,misliti,a govoriti e to je najopasnije.Znao sam nesto da vidim i to kazem,a onda ti kazu:”Cuti nista ti nisi vidio”komentari Kneza su takodje dobri i dobro bi bilo da razmisli prije nego rijesi da pricita tu knjigu.Svako dobro vam zelim.

 3. Уживање је слушати три паметне младе даме. Не само због професионалног приступа очигледном проблему данашњице, већ и због савршеног књижевног изражавања. Свака част, водитељки и гошћама. Велики поздрав.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*