6 Comments

 1. Nostaradamus = zlo, mrznja, pakost, prezir, bahatost, podmuklost, podlost, zavist i iskompleksiranost !

 2. Ово је класичан облик претјеривања, па све то дигнуто на квадрат!

  Тврдња да су медицинске сестре своје здравље, породицу, свој живот, занемариле и ставиле у службу изненада угрожене нације, је претјеривање и само показује да се једна професија, појава, догађај мјере личним аршинима коментатора или репортера, да зависе од његове оцјене, степена знања и процјене у односу на општи интерес грађана.
  Ето, ја баш мислим супротно, не зато што сам по природи “антипротиван”, већ што су здравствени радници у измишљеној опасности – појави вируса короне, скрајнути са основног задатка и заштићени од могућности да се они лично заразе. Умјесто да доктори и медицинске сестре буду на “првој линији одбране”, јер су за то школовани и оспособљени – не, они су изоловани и радили су “тешки посао” по цијену властите угрожености! Како да не. Два мјесеца се није могло доћи до љекара породичне медицине, а до специјалиста поготово. Чак су отказиване већ заказане операције, стављене на чекање, без обзира на хитност и тежину болести! За то вријеме се медицинска струка “борила” са непознатим вирусом, за кога нису знали одакле долази, како се преноси, како се манифестује, како се лијечи!

  Одједанпут се дигла незапамћена медијска галама, таква и толика паника, од стране “струке”, кризних штабова и неизбјежних “политичара” против вируса који је по последицама био на нивоу уобичајене грипе, која се јавља на почетку сваке године.
  Дакле, проглашавати медицинске сестре националним херојима је неозбиљно, јер су нека друга занимања поднијела већи здравствени ризик, као трговци, нпр. А колико “медицинска струка” лута и не познаје ствари најбоље показују они сами, тако што једни говоре да вируса нема, други да ће нас следећи талас “посјетити” колико на јесен, па до незаобилазног Бил Гејтса који тврди да ће нам “Пандемија два” стићи тек 2025. године!!!

  И док ми хвалимо медицинске раднике или то оспоравамо дотле нам је живот стао: нема производње, услужне дјелатности су забрањене, кретање ограничено, обавезно ношења заштитне опреме је на снази… Влада Српске се задужује!
  Лутања и хаос, нажалост.

  • @добро је биће горе
   Савршена манипулација да јавношћу, и вијест и Ваш коментар. Из једне крајности у другу. Истина, која је негдје на средини, нажалост, је небитна.

 3. kada je dan onih m. sestara koje se prema pacijentima odnose riječina npr., stani tu i čekaj, ponašate se kao da ste u štali, ovo sam imao priliku da čujem prije dvadesteak dana u prnjavorskom domu zdravlja u holu recepsije, krajnje prosto i neprofesionalno, niko nikoga ne sili da se bavi nekim poslom, čast onim koje se prema pacijentu odnose sa poštovanjem, ali ovakvi ispadi su česti i to nikome ne služi na čast…

  • Ma uopsteno su ti medicinski radnici bezobrazni nekulturni lose raspolozeni. Tretiraju pacijente kao robu i posmatraju kao izvor dzeparca. Lepo je gore neko napisao , ugrozenijs je bila zena na kasi nego medicinska sestra. Ali uoosteno se ponasaju drcno , nekulturno , nisu spremni pomoci pa se desilo vise puta da covek umre u hodniku u bolnici jer ceka red a nepiznaje nikog. A o Banjaluci i klinickom centru da se i neprica gdje ljudi leze po zatvorenim sobama a hodnik ih pun , pijuckaju kaficu , stipkaju se medjusobno itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*