Italijani mjerkaju prnjavorski „Ribnjak“

Italijanska firma zainteresovana je za kupovinu imovine „Ribnjaka“ iz Prnjavora koji je već tri godine u stečaju, saznaje CAPITAL.

Ovu informaciju za naš portal je potvrdio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Savo Minić koji je istakao i da je Vlada obezbijedila novac za poribljavanje i održavanje ribnjaka.

„Želimo da ga održimo rentabilnim. Imamo najavu potencijalnih investitora, odnosno kupaca koji su već jednom bili i obišli lokaciju u čekamo od njih zvaničnu ponudu. Nemamo joj ništa zvanično, sve što možemo reći je da su iz Italije“, rekao je Minić.

Stečaj nad prnjavorskim ribnjakom otvoren je polovinom 2020. godine, a njegov većinski vlasnik bila je kompanija „R&S“ company iz Prnjavora, Radojice Ratkovca.

Stečaj je otvoren nakon što su ovom preduzeću, čiji se ribnjaci prostiru na 870 hektara, duže vrijeme bili blokirani računi i ono nije izmirivalo svoje obaveze prema povjeriocima i državi.

Podsjećamo, nakon otvaranja stečaja Pravobranilaštvo Republike Srpske je pokrenulo spor u vezi vlasništva nad imovinom ribnjaka, za koju u ovoj instituciji tvrde da nije mogla biti predmet privatizacije.

Viši privredni sud u Banjaluci je 28. juna 2021. godine presudu kojom se zabranjuje prodaja, otuđenje i davanje u zakup imovine “Ribnjaka” u stečaju, zbog čega do sada nije održana nijedna licitacija za prodaju ove imovine.

CAPITAL: D.T.

5 Comments

 1. lupeta gluposti a nema blage veze o ekonomiji a kao drugo ništa nije ni dogovoreno. Srču “pamet” sa lažovizija pa prosipaju po internetu a nemaju vezu sa životom.Eu se sve više kreće u pravcu provalije što se nje tiče, to kako je bilo prije nije isto što i sada ali imamo vrhunske komentatore koji sve znaju. Znaju da naprave i P od G, ma sve ljudske organe izlegu ako treba!

 2. Ovo sve covek kad procita dodje mu da se upita ko je u svoj toj prici lud a ko zbunjen ?
  1. pitanje je da je prosto nemoguce da nema nikog iz RS dani kupio Ribnjak nego bi se trebao prodati strancima.
  2. pitanje je ko garantuje da ce oni ribu prodavati na nasem trzistu i po normalnim cijenama.
  3.Ko garantuje da ce to njima ostati djelatnost a ne da ce ga mozda isusiti i sijati zitarice.
  4. i NAJVAZNIJE PITANJE
  Da li Vi mislite da su oni glupi da cete im prodati Ribnjak pa ga posle opet oteti kao sto ste ga i sad oteli od tog coveka . On je u toj „nakaradnoj privatizaciji“ to kupio kao sto i oni zele da kupe sad . Kako je on to uspio nije tema ovog komentara nego pitanje kako cete ga sad neko svrnuti ponovo za male pare.

  Ako Ribnjak vec poklanjate onda ga bar poklonite nekom nasem coveku, tim radnicima koji su ga odrzali ili nekoj lokalnoj firmi gdje cete ga moci opet povratiti ako ga bude zloupotrebljavao.

  Prodate li Ribnjak strancima ruzno cete najebati jer EU stoji iza svojih gradjana i kostace Vas ta prodaja skupo, odnosno moracete Vi njima dati i Ribnjak i vise para nego li cete u startu dobiti,

  • Momčino ,,pamet u glavu,,! Naveo si pod tačkom 4 da je Ribnjak otet od čovjeka! Ribnjak nije otet od čovjeka već je ,,država,, napokon otjerala kriminalce prokletog travića koji je usmeno reko svojim pajtosima eto vam pa se iživljavajte nad tim preduzećem jer ono nije ničije! Struktura vlasništava Ribnjaka je večinsko državno vlasništvo! Napokon krimosima je došao kraj u Ribnjaku! Isto se desilo i u Sloga fabrika obuće. Jad smo mi ko upravlja sa državnim preduzećima i oš ima travičevih kriminalaca u privredi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*