Isusovim rođenjem darovan nam vječni život

Foto: Facebook

Župnik u crkvi Svetog Ante Padovanskog u Prnjavoru Vlado Lukenda rekao je u poruci vjernicima na ponoćnoj misi da je Isus svojim rođenjem ljudima darivao ne samo vremeniti nego i vječni život.

TV K3

„Božić je dan kada se rodio Život. Isus je za sebe rekao da je Put, Istina i Život. Život pisan velikim slovom označava vječni život, koji je namjenjen samo ljudima jer za razliku od drugih stvorenja imaju vječnu dušu“ , rekao je Lukenda.

Фотографија корисника Дарко Томаш
Foto: Facebokk

On smatra da bi se svakog dana, cijelog ovozemaljskog života Isus trebao rađati u srcima vjernika.

„Кada kažemo ‘Božić’ prva misao je da je to dan kada se rodio Isus i da je to bilo prije više od 2.000 godina, ali Božić nije prošlost ili budućnost, nego sadašnjost. Božić ne bi trebao biti samo jedan dan u godini, nego svi dani u našem ljudskom, zemaljskom životu“ , kaže Lukenda.

Фотографија корисника Дарко Томаш
Foto: Facebook

Prnjavorski župnik se u svom obraćanju osvrnuo i na čedomorstvo kao oblik nepoštovanja Božijeg dara o vječnom životu.

„Začeto dijete nije samo dio ženinog tijela, nego novo biće. Na ovaj dan radosti i veselja ne želim osuđivati one koji to zlo čine jer će Bog svima suditi po našim djelima. Кukamo zbog katastrofalne demografske slike, a sami sprečavamo rođenje novih života. Moramo se Bogu zahvaljivati za život, radovati se životu“ , rekao je on.

Božićne mise biće održane u crkvi u Prnjavoru u 10.00 časova i u crkvi Svetog Ivana Кrstitelja u Štivoru u 12.00 časova.

SRNA

4 Comments

 1. Župnik u crkvi Svetog Ante Padovanskog u Prnjavoru Vlado Lukenda rekao je u poruci vjernicima na ponoćnoj misi da je Isus svojim rođenjem ljudima darivao ne samo vremeniti nego i vječni život.

  „Začeto dijete nije samo dio ženinog tijela, nego novo biće. Na ovaj dan radosti i veselja ne želim osuđivati one koji to zlo čine jer će Bog svima suditi po našim djelima. Кukamo zbog katastrofalne demografske slike, a sami sprečavamo rođenje novih života. Moramo se Bogu zahvaljivati za život, radovati se životu“ , rekao je on.

  Jedno pričaju, drugo misle i rade.

  Da li su nazočni u toku mise – darko tomaš i željko simić, čuli od ovog Božijeg pastira kako se nasilno za vrijeme Drugog svjetskog rata, ugasiše nevini životi preko 70 hiljada srpskih mališana u logorima, na kućnim pragovima, u rijekama, po jamama i nedođijama tzv. lijepe njihove? Ta jadna dječica nisu bila začeta, već rođena u uzrastu od rođenja pa do petnaestak, i više, godina. Umoriše ih, nasilno, bestijalno i na načine nezabilježen u svjetskoj istoriji, Irodovi sinovi i to, samo zato, što su bili Srbi. Zajedno s djecom ubijeni su, na najsvirepije načine, i njihovi roditelji, sestre, braća, ujaci, komšije i svi drugi – Srbi, a manjim brojem Jevreji, Romi i ostali.
  U tom ludilu silovane su učiteljice, ali i učenice; a onda svi redom klani od strane fra Sotone, banjalučkog župnika Miroslava Filipovića Majstorovića i njegovih bojovnika, u selima Drakulić, Šargovac, Motike, na Božić 1942.godine. U jednom danu, u jednom trenu uništeno je preko dvije hiljade mještana Srba! Njima Isus, svojim rođenjem, nije darivao život “vremeniti” ili “vječni”, već ni ovaj obični ljudski, ovovremeni.
  A Jasenovac, Žitomislići, kraške jame i vrtače, Pag, Jastrebarsko…
  Preko 1.400 svještenika učestvovalo je ubijanju Srba.
  Nisu se pokajali, i ne samo da nisu već i negiraju da je genocid nad Srbima uopšte učinjen! Komunisti su im u tome zdušno pomogli, u ime “bratstva i jedinstva”, i ostalih gluposti koje su Srbi “progutali”.
  Ali ponovili su to i pri secesiji od Jugoslavije, 1991.godine.
  Ponoviće to i prvom pogodnom prilikom… jer “čišćenje” Srba, pravoslavne vjeroispovjesti još nije završeno.

  Na priloženom video-linku samo je dijelić s internet “arhive”; OVDJE:
  https://www.youtube.com/watch?v=TmgrKuDan6c (49:56)
  https://www.youtube.com/watch?v=L_SL2XG4A2g (1:19:26)

 2. svim vjernicima koji obilježavaju i slave ovaj dan neka je sretan , a posebno za Dražana MIKIĆ

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*