Ima nade za teško ranjenog lovca Sinišu Jovića

Ima nade za prnjavorskog lovca Sinišu Jovića, iz Donjih Palačkovaca, koji je pod nesvakidašnjim okolnostima, prije dvadesetak dana, teško ranjen u lovu u rejonu Gornjih Galjipovaca.

Ljekari Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci se i dalje bore za život ovog 27-godišnjaka, sa krajnje neizvjesnim ishodom. Ipak, ono što je najbitnije, teško povređeni Jović je, srećom, prebrodio prve najkritičnije sate i dane, kada mu je život bukvalno visio o koncu.

Iz krugova bliskih porodici, neposredno upućenih u njegov oporavak, stižu vijesti koje podupiru optimizam u konačan dobitak životne bitke.

– Dana 29.12.2019. godine u 13:15 časova u Urgentni centar UKC RS dovezen je pacijent S.J. (1993). Pacijent je hospitalizovan u Službu za neurohirurgiju. Prema riječima dr Vesne Ivanišević, načelnice ove Službe, pacijent je zadobio prostrelne povrede glave i lica. Pacijent se u nalazi u teškom opštem stanju i sve dalje prognoze su neizvjesne – saopšteno je danas, na upit portala MojPrnjavor.info, iz UKC RS Banjaluka.

David Tomić, lovac ovdašnjeg LU „Borik“, koji je zajedno sa kolegom Danijelom Lazićem uspio da u tim dramatičnim i prelomnim trenucima izvuče jezik teško ranjenom, da se ne uguši u vlastitoj krvi, kaže da je od sreće zaplakao kada je saznao da mu je kum dušao svijesti, uz nadu i molitvu da će se ponovo vidjeti.

– Suze radosnice su mi krenule i kada sam čuo da je kum Siniša uspio i da sjedne, čak i da prezalogaji… A, pogotovo kada sam čuo i da je uspio da razmijeni koju riječ i sa nekim od svojih najbližih – priča za naš portal David.

Nezvanično saznajemo da se očekuje dolazak i beogradskih doktora specijalista, nakon čega će se više znati o prvim operativnim zahvatima, kao i izgledima da se sačuva drugo oko.

Policija i saslušanja

Naš portal saznaje da je policija salušala većinu od desetak aktera-svjedoka još nerasvijetljenog slučaja, u rejonu galjipovačkog lovišta Šarvanjuša. Utvrđuju se okolnosti kako je, direktno u lice i glavu, opalila puška zlosrećnog lovca.

Do nesreće je došlo tokom puškaranja, kada je desetak lovaca vježbalo gađanje čaura, bačenih u vazduh. Dok su odjekivali pucnji, u krugu od desetak metara, teško je ustreljen njihov kolega Siniša Jović.

Pogledao u cijev, a puška opalila

Samo nekoliko koraka od Siniše Jovića, bio je lovac Vladimir Aničić, koji umnogome otklanja mnogobrojne verzije.

– Nekako krajičkom oka, primjetio sam da je Siniša spustio kundak puške ka zemlji. Uočio sam da je potom pogledao u cijev sačmarice. U tom trenu, iznenada, sačmarica je opalila! Pravo u lice. Zbog neispravnosti puške, metka, udarom kundaka u tlo, ili čega već, još uvijek je tajna – ispričao nam je Aničić.

Akcija pomoći u toku

Ljubomir Jotanović, dugogodišnji lovac i lovočuvar, podsjeća da članovi Lovačkog udruženja „Borik“ vode akciju novčane pomoći porodici teško ranjenog Siniše Jovića.

– Siniša važi za omoljenog i predobrog čovjeka. Njegova porodica ima gotovo svakodnevne i svakojake troškove. Nereća, nakon objelodanjivanja u javnosti, ima velikog odjeka pa su se mnogi uključili i u ovu humanitarnu akciju. Svi koji žele i mogu da pomognu neka se obrate svojim lovačkim sekcijama, u prostorije Lovačkog udruženja ili na broj telefona 065/588-543 – poručuje Jotanović.

Ninko ĐURIĆ – MojPrnjavor.info

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*