Humanitarni bonovi za osam članova OO slijepih Prnjavor

U prostorijama skupštine opštine Prnjavor održan je sastanak članova Udruženja slijepih i slabovidih lica opštine Prnjavor i korisnika Dnevnog centra “Neven”. U prvom dijelu sastanka promovisani su projekti prema Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS “Edukacijom protiv diskriminacije” i “Podrška i pomoć socijalno ugroženim licima”, a u drugom dijelu su podijeljeni humanitarni bonovi za osam najugroženijih članova OO slijepih Prnjavor. Konkretno, radi se o dva bona po 50 KM.

Novčani bonovi uručeni  su u okviru projekta “Podrška i pomoć socijalno ugroženim licima”, koji je Savez slijepih Republike Srpske pokrenuo uz pomoć Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Milorad Popović iz Velike Ilove sin je poginulog borca, samohrani otac i slabovida osoba. Kaže da su novčani bonovi dobrodošli i zahvalio se donatorima.

Drugi projekat pod nazivom “Edukacijom protiv diskriminacije” realizuje se u saradnji sa Udruženjem “Neven” u Prnjavoru, gdje se član ovog Udruženja, Ljubiša Čereković prvi put okušao u ulozi edukatora u centru srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor govoreći o problematici osoba sa invaliditetom .

Asistent Boško Bijelonić ističe da prezentacija ima uticaja na razmišljanje mladih Prnjavorčana, za razbijanje predrasuda koje su možda imali prema licima sa invaliditetom.

Projekat “Edukacijom protiv diskriminacije”, čiji je nosilac Opštinska organizacija slijepih u saradnji sa Dnevnim centrom “Neven” u Prnjavoru, a finansijer Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, traje do 1. avgusta.

Izvor: TV K3 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*